Nakon dužeg razdoblja izbivanja iz javnosti, Kolinda Grabar Kitarović nedavno je dala zapaženu objavu na svom Instagram profilu, na veliko zadovoljstvo svojih brojnih obožavatelja, podijelivši zadivljujuću kolekciju novih fotografija.

Svoj divan i produktivan početak godine bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović podijelila je u zadivljujućoj zemlji Maroku, koju na arapskom nazivaju ‘Kraljevstvo zalaska sunca’. Tijekom svog trotjednog posjeta posvetila se marljivom radu dok je također pronašla vremena za opuštanje u očaravajućem gradu Marakešu i divila se surovoj veličanstvenosti planine Atlas. Izrazila je zahvalnost svom dragom prijatelju Khalilu na toplom gostoprimstvu. Njezine objave na društvenim mrežama prikazivale su brojne zadivljujuće snimke s njezina nezaboravnog putovanja kroz Maroko.

Brojni su pojedinci zapazili impresivan stas i vitko tijelo Grabar-Kitarović kada je podijelila kolekciju osobnih fotografija i fotografija iz prirode. Jedna se posebna slika istaknula, na kojoj bivša predsjednica elegantno pozira u dugoj haljini stegnutoj u struku remenom, naglašavajući njezinu vitku sredinu. Uz to, ponosno je pokazala fotografiju uz poznanika Marokanca, potaknuvši šaljive komentare koji sugeriraju nevjerojatnu sličnost sa ‘zloglasnim Nadanom Vidoševićem’.

Nedavno su se mediji raspisali o Kolindinom nedovršenom doktoratu. Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica, započela je doktorski studij 2015. i prvotno se očekivalo da će doktorirati do prosinca prošle godine. No, zbog utjecaja pandemije covida-19 rok joj je produljen. Umjesto da završi doktorat do prosinca 2023., sada ima rok do listopada 2025. da ispuni uvjete.

U razgovoru s Grabar-Kitarović obavijestila nas je da joj je produljen rok te ispričala da smo je slučajno uhvatili na trotjednoj pauzi koju je iskoristila kako bi se posvetila doktorskoj disertaciji. Godine 2019. Grabar-Kitarović je donijela namjernu odluku da svoju doktorsku disertaciju usmjeri na temu „Odgovornost za zaštitu (R2P): koncept, izazovi, ograničenja i naučene lekcije (slučaj Libije)“, uz vodstvo svog mentora prof. dr. sc. Anton Grizold sa Sveučilišta u Ljubljani.

Još prije pet godina postojala je pisana kontroverza oko odabira teme disertacije. Ova polemika nastala je zbog slovenske magistrandice koja je na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani branila magistarski rad s naslovom sličnim “Pojam odgovornosti za zaštitu i njegova primjena na slučaju Libije”. Mentor studentu bio je profesor Grizold.