Bez ikakve reklame od strane Jadran filma, četiri potencijalna kupca iskazala su interes za kupnju kultnog autobusa iz omiljenog hrvatskog kultnog filma “Tko to tamo peva?” Ova neočekivana reakcija javnosti pokazuje istinsku privlačnost i privlačnost ovog jedinstvenog vozila.

Prema riječima Vinka Grubišića, predsjednika Uprave Jadran filma, u tijeku su napori da se autobus obnovi i spriječi daljnje propadanje. Ovaj projekt predstavlja veliku investiciju u rekonstrukciju vozila. Grubišić zaključuje naglašavajući važnost osiguravanja mehaničke i tehničke ispravnosti autobusa, što malo odgađa proces obnove. Cilj je da autobus zadrži svoj izvorni izgled, a ujedno ispunjava potrebne tehničke uvjete za vožnju kao registrirano vozilo.

U konačnici, vizija je da se autobus vrati na ceste bivše Jugoslavije, s vozačem Miškom na čelu, koji će čak i upravljati zavezanih očiju. Namjera im je transformirati ga u “show car” koji će prometovati autocestama bivše Jugoslavije, a pritom zadržati izvornu nijansu autobusa koju krasi grb “Krstić i sin”, ali i zadržati dimnjak i rupe od metaka koje krase autobus. krovište. Film Slobodana Šijana završava scenom s autobusom Mercedes-Benz O 3500, modelom koji prije događaja u Drugom svjetskom ratu i bombardiranja Beograda 1949. godine, kada je prvi put proizveden, nije bio pogodan za vožnju srpskim provincijskim makadamskim cestama.

S trenutnom vrijednošću od oko 60.000 eura, autobusi i kamioni ne plijene pažnju kolekcionara. No, kao starinsko vozilo i istaknuti element kinematografskog remek-djela jugoslavenske kinematografije, njegova vrijednost svake godine neosporno raste. Zainteresovanost su pokazali i neki korisnici društvenih mreža nakon što je prvobitno objavljena vijest o tome da legendarni autobus privlači nove potencijalne kupce, ali izgleda da se barem još neko vrijeme neće prodati.