Nedavno smo svjedočili intrigantnom prizoru Branislava Lečića i zanosne žene plave kose. Proslavljeni glumac Branislav Lečić, kojeg veže bliska veza s obitelji nogometne zvijezde, zapaženo se pojavio na iščekivanoj premijeri filma “Dule Savić, a u Londonu vlada tišina”. Veselog izraza lica Branislav Lečić ušao je u “MTS dvoranu” pored zanosne plavokose saputnice, koja je cijelu večer plijenila pažnju posmatrača. Kasnije se doznalo da je zamamna dama u pitanju ni manje ni više nego redateljica Branka Bešević-Gajić.

Pojavila su se nagađanja o mogućoj zamjeni Jelene, atraktivne brinete koja radi kao asistentica na Fakultetu primijenjenih umjetnosti, a s glumcem je već bila u vezi. No službene potvrde ovih nagađanja još nema. U prisustvu atraktivne plavuše, Branislav Lečić pokazao je gospodsko ponašanje. Je li njihov odnos samo prijateljski i kolegijalan ili nešto više, ostaje za vidjeti.

Branislav Lečić, rođen 25. kolovoza 1955. u Šapcu, diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1978. godine. Njegov izniman talent zablistao je u nezaboravnom portretu delinkventa u filmu Gorana Markovića “Specijalno obrazovanje”, postavljajući nove standarde u prikazivanju problematičnih likova. Poznat po ulogama odlučnih i nepokolebljivih pojedinaca, Lečić čvrsto vjeruje u ispravnost svojih postupaka. Zapažene uspjehe postigao je i u kazalištu, osvojivši nekoliko nagrada.

Odigravši ključnu ulogu u osnivanju jednog od najutjecajnijih nekonvencionalnih kazališnih kolektiva, njegov doprinos kazališnom pejzažu nacije ne može se podcijeniti. Dolaskom u Jugoslavensko dramsko pozorište 1980. godine napredovao je do zvanja redovitog profesora na Akademiji likovnih umjetnosti i multimedije, gdje je i prodekan za razvoj. Uz blistavu glumačku karijeru, Branislav Lečić aktivno se bavi i politikom.