Iza velikog glamura i popularnosti sa kojima se susreću javne ličnosti, često se krije neka tužna priča koja otkriva bolne rane pojedinca. Upravo takva je i priča koju vam prenosimo u nastavku našeg današnjeg članka… 

Prerana smrt Punam Pandi, poznate manekenke, glumice i internetske senzacije, dogodila se kada je imala samo 32 godine zbog raka grlića maternice. Ovaj srceparajući događaj pokrenuo je razgovore o nedovoljnoj svijesti o raku grlića maternice, važnosti preventivnih mjera i trajnoj društvenoj stigmi vezanoj uz njega, unatoč dostupnosti cjepiva protiv HPV-a. Glumica je prije nekoliko mjeseci dobila poražavajuću dijagnozu terminalnog raka, otkrio je njezin menadžer. Prema nedavnom izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), rak grlića maternice drugi je najrašireniji oblik raka među ženama u Indiji. Izvješće nadalje otkriva da je 17,7 posto novih slučajeva raka grlića maternice prijavljeno u indijskih žena.

Današnje jutro pokazalo se izuzetno teškim za sve nas. S dubokom tugom objavljujemo srceparajuću vijest o smrti Punam, koja je rezultat njezine mukotrpne borbe protiv raka vrata maternice. Punamin kapacitet za istinsku ljubav i suosjećanje dotaknuo je živote svih koje je susrela. Dok prolazimo kroz ovo vrijeme tuge, ljubazno tražimo privatnost da razmislimo o dragim uspomenama koje smo podijelili s njom. Nakon objave na službenom Instagram profilu Punam Pandey, brojni obožavatelji izrazili su nevjericu, teško prihvaćajući tragičnu vijest i sumnjajući da se radi o okrutnoj šali.

Izrazi sumnje i nade u valjanost i okus vijesti o nečijoj smrti našli su se u komentarima objave. Neki su pojedinci izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da se radi o neukusnom marketinškom triku, dok su drugi izrazili svoju iskrenu sućut ako je vijest doista istinita. Šok i nevjerica bili su opipljivi u tvrdnji jednog komentatora da je vijest lažna i neshvatljiva. Uz ove obeshrabrujuće vijesti, imamo još jednu tužnu objavu. Prema New York Postu, Chita Rivera, vrlo cijenjena zvijezda Broadwaya, preminula je danas u dobi od devedeset i prve godine. U izvješću stoji da je mirno napustila svoju rezidenciju u New Yorku nakon kratkog razdoblja bolesti.

Izvanredna umjetnica po imenu Chita imala je privilegiju krasiti pozornice originalnih produkcija kultnih mjuzikla kao što su “Chicago”, “West Side Story” i “Kiss of the Spider Woman”. Svojim iznimnim plesnim umijećem besprijekorno je oživjela koreografije renomiranih koreografa dvadesetog stoljeća. Njezine nezaboravne uloge Vilme Kelly u “Chicagu” i Anite u “West Side Story” zauvijek će ostati urezane u našem kolektivnom sjećanju. Godine 1983. nagrađena je cijenjenom nagradom Tony za najbolju glumicu u mjuziklu. Nažalost, ovu sumornu objavu potvrdila je njezina kći Liza Mordente.