Ivana Milenković dugo je prisutna na raznim društvenim mrežama, redovito aktivno dijeleći nove fotografije sa svojim pratiteljima. U nedavnoj objavi Milenković se predstavila u kratkoj haljini, a poseban fokus na njene su noge ovog puta su uzbrukale sekciju za komentare.

Ivanina elegancija dodatno je doprinijela odabirom visokih potpetica i suptilnom šminkom, o čemu svjedoče i pozitivni komentari njezinih pratitelja na društvenim mrežama. Pogled na komentare otkriva izraze kao što su “Ti si oličenje ljepote”, “Dušo”, “Izvrsna” i “Ti vladaš kao kraljica ljepote”. Nakon završene niže i više glazbene škole “Vatroslav Lisinski” te srednje škole, posjeduje vještine sviranja klavira i gitare. Iako je glazbu napustila kao najdraži hobi, ona joj je poslužila kao duboki izvor inspiracije za brojna djela njezinog umjetničkog stvaralaštva. Nakon uspješno završenog preddiplomskog i magistarskog studija na Arhitektonskom fakultetu, nastavlja doktorski studij iz područja ekološke i bioklimatske arhitekture na Odsjeku.

Godine 2011. krenula je na svoj novinarski put na RTS-u, gde se obeležila zadivljujućim prilogom o arhitekturi za renomiranu emisiju „Sve boje života“. Nakon godinu dana preuzela je uloge voditeljice i urednice emisije “Kontekst 21” u Redakciji za znanost i obrazovanje. Njezine voditeljske obveze proširile su se 2014. kada je postala zaštitno lice “Kulturnog dnevnika”. Na Radio-televiziji Srbije njena starija sestra je na cenjenom mestu predavača. Tečno govori engleski, francuski, španjolski i talijanski jezik unutar njegovog je lingvističkog repertoara. Knjiga koja joj je prirasla srcu je “Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća” Harukija Murakamija. Vodilja po kojoj živi je: “Oslonite se na vlastite sposobnosti i vjerujte samo sebi.” Uvjerena je da je naše društvo dulje vrijeme ogrezlo u neznanju te joj je veliko zadovoljstvo suočiti se s tim problemom i, na neki način, vratiti davno izgubljeno osvjetljenje kulture.

Ivanu su u jednom intervjuu upitali kako je nakon magistrice arhitekture prešla u javnu sferu. Od malih nogu razvila sam strast prema raznim aktivnostima poput baleta i engleskog jezika. Isticao sam se iu glazbi iu akademskim studijama, smatrajući se pomalo štreberom u oba područja. U početku sam vjerovao da je bavljenje karijerom u ovim poljima moj pravi poziv i u potpunosti sam uživao u svom poslu. Međutim, kada je nastupila ekonomska kriza i smanjile se mogućnosti za posao, odlučio sam upisati doktorski studij, tražeći pritom manje vremena. U to vrijeme obratio mi se urednik obrazovno-znanstvenog programa za prilog za emisiju “Sve boje života”. U početku im je trebala pomoć oko osmišljavanja scenografije, no ubrzo su im bili potrebni i montažer i voditelj. Zbog toga su moji planovi za karijeru u arhitekturi stavljeni na čekanje, a ja sam se našao zaokupljen projektima kao što su “Kulturni dnevnik”, “Studio znanja” i na kraju “Jutarnji program”. Život me neočekivano odveo na drugačiji put, ali onaj koji iskreno volim i nastavljam ga prihvaćati.

U tom su se trenutku raspitivali što preferira među svim emisijama koje je radila. Trening za jutarnji program je intenzivan. Nakon što ste izdržali pet sati prijenosa uživo i prolazili kroz bezbrojne neizvjesnosti, razvijate osjećaj otpornosti jer jednostavno nemate vremena razmišljati o tome. U početku sam bio nevjerojatno zabrinut, ali sada žudim za mogućnošću produciranja emisija, generiranja ideja i ponovnog uključivanja u kreativni proces. U budućnosti se nadam da ću pronaći ulogu u kojoj mogu doprinijeti kao urednik.