Severina Vučković trenutačno se suočava s brojnim izazovima nakon gubitka skrbništva nad sinom. No, unatoč tim poteškoćama, ona i dalje ustraje u svojim nastupima. Na jednom od njezinih koncerata dogodio se posebno dirljiv trenutak koji ju je duboko pogodio. Mediji su posljednjih dana pomno pratili Severinu Vučković, posebice nakon drugog gubitka skrbništva nad djetetom. Pjevačica na svom “Instagram” profilu otvoreno iznosi sve novosti i rasprave oko ovog slučaja. Emotivno nabijenim objavama i iskrenom slikom grafita s likom njezina sina živopisno izražava bol koju trenutno trpi. Na nedavno održanom koncertu na Jahorini Severina je djelovala potpuno shrvana. Unatoč naporima da pruži samo optimistične nastupe, pjevačica, koja se nosi s posljedicama gubitka skrbništva nad sinom Aleksandrom prema presudi Vrhovnog suda, već se duže vrijeme ne osjeća dobro.

Tijekom koncerta Severina se otvoreno ispovijedala publici, a posebno su je emocije preplavile kada je počela svirati pjesma “Rođeno moje”. Ova posebna pjesma za nju je imala bolna sjećanja jer je bila povezana s vremenom kada je izgubila sina. Kad je počela pjevati dio pjesme, suze su joj nekontrolirano tekle niz lice. Nena, prateća pjevačica, primijetila je Severininu uznemirenost i uz kratku stanku uskočila joj u pomoć. Odjevena u besprijekorno bijelo odijelo, Severina je izašla na pozornicu, a prije početka nastupa održala je iskren govor u kojem je ispričala svoja iskustva. “Danas sam ovdje iz obaveze, iz dužnosti. Provela sam četiri dana nesposobna ustati iz kreveta.

Ali onda sam se natjerala, obukla, našminkala, uredila frizuru i došla ovdje iskazati poštovanje svi vi”, započela je svoj govor Severina koja je dobila ogromnu podršku okupljenih. “Prije svega želim odati priznanje svim hrabrim i ranjivim ženama koje su mi pružile svoju nepokolebljivu potporu i snagu… Kao što me ljubazno podsjetila predsjednica Vrhovnog suda, netko tko se percipira kao utjecajan i moćan… Posljednjih nekoliko dana bilo mi je teško skupiti energiju da ustanem iz kreveta i ispratim svoje dijete u školu. Duboko sam zahvalan svakome od vas koji me obasipate bezgraničnom ljubavlju. Osim toga, Želim izraziti svoju iskrenu zahvalnost svoj gospodi, posebno mojim kolegama u industriji.

Moj inbox na “Instagramu” je pretrpan porukama. Mnogi od vas sa mnom dijele svoje osobne priče, uključujući duboko dirljive izvještaje koji su me doista dirnuli u srce. Posebno su me duboko pogodile priče koje dolaze iz BiH, gdje žene trpe institucionalno nasilje. U sjećanju mi ​​je ostao jedan slučaj iz Hercegovine gdje je majka dviju djevojčica bila prisiljena poslati djecu ocu nasilniku koji im je oboma naudio – otkrila je Severina koja je priznala da joj se često govori da šuti kada su u pitanju stvari. djece, ali želi jasno reći da je ona sama šutjela dok je druga strana rekla svoje.

“Strpljivo sam čekala i vjerovala u hrvatski pravni sustav, kao što vjeruju i žene u Bosni. Ipak, prekinula sam šutnju kada su mi prvi put odveli dijete. Od tada javno progovaram o nepravdama unutar sustava, rasvjetljavam organizirane otmice djece kada su u pitanju bogati i utjecajni očevi. I ne dam se ušutkati. Nadam se da će i sve žene u Bosni i Hercegovini odbiti da budu ušutkane”, naglasila je.