Dijanu Đoković razvod je neočekivano iznenadio. S velikom finoćom Dijana Đoković vješto skriva ne samo svoj razvod već i mnoštvo drugih neotkrivenih obiteljskih tajni. S obzirom da nevoli da se javno eksponira , postoji nekoliko članova njezine velike obitelji koji su vrlo susretljivi i željni surađivati ​​s novinarima.

  • Postupci spomenutih pojedinaca odigrali su značajnu ulogu u razotkrivanju onoga za što se majka Novaka Đokovića nadala da će ostati skriveno, posebice od trač časopisa i internetskih platformi. Zdenko Žagar, Dianin otac, bio je među onima koji su s javnošću otvoreno pričali o zamršicama njezina prvog braka, pa čak i nju i njezinu sestru Sandu uključili u rasplet događaja. Svoju ispovijest za “Kurir” započeo je pričom u kojoj ističe pogubnost udaljenosti i razdvojenosti.

I moja bivša supruga i ja rođeni smo u Vinkovcima u Hrvatskoj, baš kao i Novakova baka Elizabeta. Dok sam se ja zbog vojnog roka preselio u Beograd, ona se tamo preselila kako bi nastavila studij. U Beogradu su na svijet došle naše kćerke Dijana i Sanda. U razdoblju od četiri godine bio sam stacioniran u Prištini, gdje sam marljivo obavljao svoje dužnosti. Svaki sam vikend, bez greške, putovao do Beograda i natrag, što je nedvojbeno imalo dubok utjecaj na dinamiku unutar moje obitelji.

  • Osvrćući se na ta vremena, Zdenko je iznio svoja sjećanja i nastavio dalje. – Razvod, priča koja se često nalazi u vojnim krugovima. Odgovornost odgoja mojih kćeri, Dijane i Sande, nažalost nije bila u mojoj moći u potrebnom trajanju. – Uspostavljena je zona razdvajanja, rađa napetost i stalna nagađanja o krivnji. Tvrdim da je za sukob potrebno dvoje. Dijana je, međutim, krivicu pripisivala samo meni i gajila neopraštanje.

Ovi problemi nastali su još dok je bila sasvim mlada, zbog čega se Dijana Đoković teško pomirila s razvodom i prihvatila kasniju očevu udaju. S vremenom su se njezine emocije postupno smirile, a kako je osnovala vlastitu obitelj, shvatila je da su Zdenkove riječi istinite – da je za tučnjavu doista potrebno sudjelovanje dvije osobe. Dijana je u međuvremenu uspjela popraviti odnos s ocem, no sada osjeća grižnju savjesti što se on ne bavi njezinim sinovima kao što je bio Srđanov otac Vladimir.

  • Ime Novak Đoković odzvanja diljem svijeta tenisa, predstavljajući nepokolebljivu predanost i neusporedivu stručnost. Ovaj maestro sporta prešao je nacionalne granice i postao heroj u svojoj domovini i međunarodno priznata sportska ikona, zahvaljujući svojim izvanrednim nastupima, brojnim pobjedama na prvenstvu i rekordnim postignućima. Od njegovih skromnih početaka do trijumfa na najvećim pozornicama tenisa, Đokovićeva životna priča svjedoči o njegovoj nepopustljivoj odlučnosti, iznimnom talentu i neutaživoj žeđi za pobjedom.

U sljedećem članku zaronit ćemo u Novakovo izvanredno putovanje, prateći njegov put od nadarenog dječaka do legendarne figure u svijetu tenisa. Uspon Novaka Đokovića, aktualnog teniskog prvaka, započeo je u samoj jezgri Beograda, njegovom rodnom mjestu 22. svibnja 1987. Kao najstarije dijete u obitelji Đoković, s roditeljima Srđanom i Dijanom, Novakova fascinacija tenisom očitovala se na mlada dob.

  • Nedvojbeni sportski entuzijazam otkrio je kada je, tijekom obiteljskog izleta na Kopaonik, s nepune četiri godine prvi put prihvatio reket. Vođen cijenjenom trenericom Jelenom Genčić, vrlo cijenjenom osobom u Srbiji, Novak je kultivirao svoje sposobnosti i njegovao strast prema sportu koji će u konačnici oblikovati njegov identitet kao sportaša.

Kultni Pete Sampras, Novakov teniski idol, ostavio je neizbrisiv trag u njegovom stilu igre i stremljenjima, usmjeravajući ga prema visokim ciljevima u svijetu tenisa. Prepoznavši Đokovićev izniman talent u dobi od dvanaest godina, njegove vještine privukle su pozornost pojedinaca izvan Srbije, gurnuvši ga u renomiranu tenisku akademiju Nikole Pilića u Münchenu. Upravo je u ovoj cijenjenoj instituciji Novakovo tenisko obrazovanje nadišlo granice, postavljajući temelje za njegovu skoru vladavinu međunarodnom teniskom scenom.