Svima nam je poznat muzičar  Goran Bregović koji je u svojim je mladim godinama priznao da je bio zaljubljen u kultnu ličnost naše narodne glazbe Lepu Lukić, a njezinom upečatljivom pojavom bio je potpuno očaran. U zapaženom intervjuu za Nedeljnik, pjevač Bijelog dugmeta otkrio je prešućenu istinu. Priznao je: “Duboko sam se divio Lepi Lukić. Ne u romantičnom smislu, već zbog njezine duhovitosti i šarma.

  • ” Bend je uvijek živio povučeno, izbjegavajući sudjelovanje u estradnim nastupima. No, odjednom se javila želja za više rada, jer su nastupali samo jednom u nekoliko godina. A onda se, iz vedra neba, pojavila TV revijalna turneja koja ih je gurnula u svijet estrade. Bio je to nesvakidašnji i neočekivani obrat za bend, rado se prisjetio glazbenik. U svijetu koji je posjedovao određeni humor koji nam nije bio poznat, postojao je način života koji je željno iščekivao nova iskustva.

Svjedočiti Lepi Lukić bilo je kao svjedočiti čudu. Otkrio sam da sam zaljubljen, ne u smislu želje da se nabacim na nju, već zato što je to bio moj prvi susret sa sferom showbiznisa, ostavljajući me potpuno impresioniran njome. Bez napora je izgovarala najzapanjujuće jednostavne izjave, one zbog kojih biste brzo dobili šamar od svoje majke kad biste se usuđivali ponoviti ih. Ipak, bili su istovremeno duhoviti i šarmantni, jedinstvena osobina koju možda ima samo južni dio Srbije.

  • Ovo otkriće nije bilo isključivo za mene; bilo je to veliko otkriće za sve nas, ne samo za mene – prisjetio se Brega u razgovoru za Nedeljnik. Čuvši Breginu izjavu, Lepa je ostala zatečena i zaprepaštena njegovim riječima. Nikad prije nisam čuo za ovo. Čini mi se da mi to Brega nikad nije spomenuo. Možete li vjerovati da je to stvarno rekao? Pitam se koje su mu točne riječi bile. Nekada smo zajedno išli na turneje, natrpani u autobus s 30 pjevača. Neodređeno se sjećam da je tu bilo i Bijelo dugme.

Laska mi znati da je osjećao prema meni. Uostalom, Brega nije prosječna osoba. Ostavlja dojam na mene, iako mi se sada čini malo prekasno za bilo što. Idem u godine, znate (smijeh). Ali tada nisam imala nikakve romantične veze s njim. Bilo je to drugo vrijeme, kad smo svi bili mladi i bezbrižni – objasnio je Lukić. Lepa Lukić, čije je pravo ime Lepava Mušović, srpska je pjevačica poznata po izvođenju autorskih i novokomponiranih pjesama. Rođena je 16. siječnja 1940. godine u malom selu Miločaj kod Kraljeva.

  • Tragično, kada je imala samo dvije i po godine, njen otac Radisav poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Njena majka Milosija doživjela je 94. godinu života, preminula je 2007. godine, a stariji brat Ratko preminuo je 2006. godine. Djetinjstvo im je bilo obilježeno velikim siromaštvom, često bez dovoljno hrane. Dok je Ratko bio poznat po mirnom ponašanju, Lepa je bila nestašnija i zbog toga je često znala upasti u nevolje. Od rane desete godine shvatila je važnost pomaganja majci preuzimajući sve kućanske poslove dok je majka odlazila na posao.

Čak i kao dijete, pronalazila je neizmjernu radost u pjevanju pjesama ispred ogledala, a stvarala je zamršene plesne rutine koje bi pratile svoje nastupe. Kao krajnja inspiracija poslužila joj je poznata pjevačica Nada Mamula. Majka ju je često pratila na raznim natjecanjima na kojima je izlazila kao pobjednica, a dolazile su i na mjesečne radijske audicije. Iako se njezin brat u početku protivio njezinom nastajanju tim putem, njezina majka i ona nekako su ga uspjele nagovoriti da promijeni svoju perspektivu.

  • Sudjelujući na berbi grožđa u Aleksandrovcu, privukla je pažnju skladatelja Petra Tanasijevića, koji joj je prišao i ponudio priliku. Predložio joj je da snimi pjesmu “Od izvora dva putića”. Zaintrigirana ponudom, potpisala je ugovor s producentskom kućom PGP RTB. U sklopu dogovora osiguran joj je stan u Sarajevskoj ulici, s tim da će troškove nadoknaditi rekordnom prodajom. Istini za volju, to je uspješno ostvarila u idućoj godini.