Na proslavi prije vjenčanja najmlađeg sina Mukesha Ambanija, najbogatijeg čovjeka u Aziji, dogodio se nevjerojatan nastup jer je Rihanna svojim zadivljujućim glasom uljepšala događaj. Prema pričama, slavna je pjevačica za svoj nastup navodno tražila honorar od šest milijuna dolara, iako se taj iznos čini beznačajnim za sretnog oca čije se bogatstvo procjenjuje na oko 117 milijardi dolara.

Nadolazeća svadba sina Ananta (28) i zanosne Radike Mercant (29) obećava raskošno slavlje koje će se održati u srpnju. Iako je do samog vjenčanja ostalo još nekoliko mjeseci, jučerašnji domjenak dao je uvid u raskoš koja nas čeka jer su mu nazočili isključivo visoki pojedinci iz jet-set zajednice. Jučer je stotinu kulinarskih znalaca pomno izradilo i predstavilo ukupno 500 slasnih jela. Tipično mirna lokalna zračna luka, koja obično svjedoči samo nekolicini dolazaka dnevno, vrvila je od aktivnosti dok su zrakoplovi s cijenjenim gostima slijetali.

Mnoštvo frizera, vizažista i stilista spremno je izašlo u susret njihovim potrebama, a nazočili su i uvaženi gosti poput Billa Gatesa, Marka Zuckerberga i Ivanke Trump u pratnji svojih partnera. Velika večera organizirana je za stanovništvo Jamnagara, koje se sastoji od 50.000 stanovnika, kako bi se proslavila ta prigoda.

Rođen 19. travnja 1957., Mukesh Dhirubhai Ambani vrlo je imućan indijski poduzetnik. Drži cijenjene položaje predsjednika i generalnog direktora u Reliance Industries Ltd., tvrtki koja se nalazi među Fortune Global 500 i smatra se najvrednijom tvrtkom u Indiji na temelju tržišne vrijednosti. Prema uglednim izvorima kao što su Forbes i Bloomberg Billionaires Index, Ambanijevo neto bogatstvo trenutno iznosi impresivnih 93,8 milijardi dolara na dan 29. studenog 2022.

Pomaganje svom ocu, Dhirubhaiju Ambaniju, u upravljanju njihovom obiteljskom tvrtkom, Reliance Industries Limited, započelo je 1981. U to je vrijeme tvrtka već narasla na rafinerije, petrokemijske proizvode i pothvate u sektoru maloprodaje i telekomunikacija. Reliance Retail Ltd., podružnica, slovila je kao najveći maloprodajni lanac u Indiji. Uz to, njihova telekomunikacijska tvrtka, Jio, postigla je izvanredan uspjeh u zemlji, osiguravši prvih pet pozicija u industriji od svog javnog predstavljanja 5. rujna 2016. U posljednjem desetljeću, Mukesh Ambani je stalno držao cijenjeno mjesto najbogatijeg pojedinca u Indiji na godišnjoj listi časopisa Forbes, zauzevši ukupno 38. mjesto u 2016. On je jedini indijski poduzetnik koji je uključen u Forbesovu kompilaciju najutjecajnijih osoba svijeta.

Od siječnja 2018. Forbes dosljedno prepoznaje Ambanija kao 18. najbogatiju osobu na svijetu. U srpnju 2018. nadmašio je Jacka Maa, izvršnog predsjednika Alibaba grupe, i preuzeo titulu najbogatijeg pojedinca u Aziji, hvaleći se nevjerojatnom neto imovinom od 44,3 milijarde dolara. Nadalje, Ambani je najbogatija osoba izvan Sjeverne Amerike i Europe. U 2015. osigurao je petu poziciju među indijskim filantropima, prema cijenjenom istraživačkom institutu Hurun u Kini. Osim toga, Ambanijeva iznimna postignuća dovela su do njegovog imenovanja za direktora Bank of America, čime je postao prvi neamerikanac koji je služio u njezinom cijenjenom upravnom odboru.

Osim svog vlasništva nad Relianceom, on je također ponosni vlasnik Mumbai Indiansa, franšize u indijskoj Premier ligi, i vizionar iza indijske Super lige, istaknute nogometne lige u Indiji. Prepoznajući njegov golemi uspjeh, Forbes mu je 2012. dodijelio prestižnu titulu jednog od najbogatijih vlasnika sportskih objekata na svijetu. Stanuje u raskošnoj zgradi Antilia, rezidenciji neviđene ekstravagancije, čija je vrijednost skočila na nevjerojatnih milijardu dolara.