Milica Janevski izazvala je značajnu pozornost svojim izvanrednim nastupima u raznim serijama poput “Kosti”, “Deca zla”, “Koža” i “Fau efekt”. Osim toga, svoj izniman talent pokazala je ulogom legendarne Marine Tucaković u filmu “Nedelja”.

Tijekom gostovanja u emisiji “Prvi red” na K1, Milica je podijelila svoj prvi odgovor na ponudu da glumi Marinu Tucaković u “Nedjelji”. Također, otkrila je i reakcije Fute Radulovića i Cece Ražnatović na njezino tumačenje lika. Obuzeo me val strepnje kad sam se našao suočen sa značajnom dužnošću, osobito nakon Marinina odlaska prije godinu i pol dana. Posjedovala je nesalomljiv duh, zamršeno isprepleten sa zajedničkom sviješću našeg društva. Zadatak koji je pred sobom imao bio je težak, jer je označio početak njezine pripovijesti kad je slučajno naišla na Djea. Iako smo već bili upoznati s Marinom kao istaknutom figurom glazbene industrije, moji pokušaji da proniknem u njezin život kroz biografije i intervjue otkrili su da je ostavila neizbrisiv trag na cijelu jednu epohu i da posjeduje neviđenu briljantnost u svom zanatu.

Osjećajući ogromnu težinu odgovornosti zbog golemog utjecaja koji je imala, prepoznao sam potrebu da ispunim različita očekivanja koja okružuju tako zastrašujuće pojedince. Međutim, Marina je utjelovila posebnu bit, odišući živopisnim gestama, zaraznom vedrinom i nepokolebljivom životnom snagom koja je osvajala sve koji su je sreli. Milica dijeli Futin odgovor nakon gledanja filma, bacajući svjetlo na duboki učinak koji je Marinina prisutnost imala na druge. Dok je promatrao te scene, uzviknuo je: “To je ta. To je Marina.” Ova izjava mi služi kao ultimativni oblik pohvale. Čak mi je i Ceca, vidno dirnuta i uplakana, prišla na premijeri. Osjećala se ponukanom da me zagrli i izrazi svoju zahvalnost za portretiranje Marine i utjecaj koji je to imalo na njezinu karijeru. Ceca je priznala da bez Marine njen profesionalni put ne bi bio isti. Zahvalila mi je što sam nekako uskrsnuo Marinu, makar i na kratko. Ovakve osjećaje podijelila je poznata glumica tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji “Prvi red” na K1.

Najžešći kritičari Milici su rođeni brat i majka. Valjevo, grad poznat po pronicljivoj publici, predstavlja zastrašujuće okruženje koje svojim stanovnicima ne daje rado pretjerana priznanja. Ipak, kada trijumfiram i postignem neosporan uspjeh, osjećam njihov nepokolebljivi ponos i podršku. Začudo, moji najoštriji kritičari su moja majka i brat. S obzirom na složene i izazovne uloge koje često preuzimam, moja je majka ta koja vjerno prati svaku izvedbu. Moj otac i brat, s druge strane, suzdržavaju se od dolaska jer im je nepodnošljivo svjedočiti mojim suzama. Završivši osnovni akademski studij glume na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu pod vodstvom profesorice Jasne Đuričić, uspješno je diplomirala.

U novom iskustvu našao sam se u užem krugu na Akademiji u Novom Sadu. Međutim, moj prijem nije odobren, zbog čega sam se vratio u Valjevo. Emocionalno, ovo je bio izazovan povratak u mali grad gdje je većina otišla, ostavljajući mene kao jedinog preostalog stanovnika. Znatiželja je okružila moju budućnost, potaknuvši me da osiguram posao u kafiću kako bih postigla financijsku neovisnost, a da pritom ostanem usredotočena na svoje težnje. U kasnijem razgovoru profesorica je izrazila uvjerenje u moj uspjeh, prepoznavši moju nepokolebljivu odlučnost da upišem Akademiju. Milica Janevski je to promišljala u intervjuu za emisiju “Prvi red” na K1 televiziji.