Novak Đoković, proslavljeni srpski tenisač, oženjen je Jelenom Đoković. Rođena 17. lipnja 1986. u Beogradu, Srbija, Jelena je imala uspješnu profesiju u marketingu i menadžmentu prije nego što je postala priznata kao Novakova supruga. Diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu.

Nakon diplome, Jelena je radila u raznim srbijanskim tvrtkama prije nego što se posvetila obiteljskom životu i pružanju nepokolebljive podrške Novaku u njegovim teniskim nastojanjima. Jelena, supruga Novaka Đokovića, često prati svog supruga na teniskim turnirima i događanjima, pružajući mu nepokolebljivu podršku. Ne samo da aktivno sudjeluje u humanitarnim pothvatima uz Novakovu zakladu, koja se fokusira na brojne inicijative za dobrobit djece u Srbiji i šire, već ima i značajnu ulogu u njihovom uspjehu. Godine 2014. Jelena i Novak izmijenili su zavjete, a njihov ljubavni savez blagoslovljen je dvoje prekrasne djece, Stefanom i Tarom. Izuzetna predanost njihove obitelji promicanju temeljnih vrijednosti i uključivanju u filantropske pothvate često privlači pozornost javnosti.

Iako je Jelena prvenstveno prepoznata kao supruga Novaka Đokovića, s pravom je stekla svoju reputaciju uspješne poduzetnice i zagovornice, stekavši poštovanje i divljenje kako lokalne zajednice u Srbiji tako i globalne scene. Na našim prostorima Jelena i Novak Đoković nadaleko su poznati kao skladan par, ali javnost uvijek zaintrigira intimna strana njihovog života. Unatoč uvjerenju da smo upoznati sa svim aspektima njihove priče, prošlost Jelene Đoković donedavno je ostala tajna. No, blizak prijatelj gospođe Đoković odlučio je otkriti neke do sada neobjavljene informacije o njoj.

Jelena se uvijek izdvajala iz mase svojom ambicioznom prirodom. Suočila se s izazovima u uklapanju u društvo zbog svojih jedinstvenih ciljeva. Dok su se drugi trudili shvatiti njezinu želju za obukom, učenjem i radom, sada mi je jasno koliko su njezina snažna radna etika i nepokolebljiva odlučnost bili ključni. Tijekom osnovnoškolskog školovanja preuzela je ulogu teniske trenerice, a tada je i procvjetala njezina veza s Novakom. I Jelena i njezina sestra željele su studirati u inozemstvu, ali im je financijska situacija to otežavala. Sportske stipendije vidjeli su kao održivu opciju za ostvarenje svojih snova. Ovu spoznaju podijelio je Jelenin blizak prijatelj. Ista Jelenina prijateljica iz mladosti u intervjuu za Svet otkriva da je Jelenu sestrin odlazak prilično iznenadio jer je njihova veza bila nevjerojatno jaka. Ovaj prijatelj rasvjetljava i kako je Jelena uspjela zaraditi džeparac.

Jelenin put i njezinu početnu vezu s Novakom rasvjetljava prijateljica koja kaže da je nekoć radila kao barmenka u kladionici, zaradivši otprilike 28.000 dinara. Poznata po svojoj nepokolebljivoj predanosti, posvećivanju pažnje detaljima i suzdržanom ponašanju, Jelena je stalno dolazila na posao prije svojih kolega, čime je zaslužila divljenje svih u ustanovi. Otvoreno govori o vremenu koje je provela u ovoj ulozi, ne skrivajući detalje, a od tada se transformirala u ulogu promotorice na raznim događanjima. Veza između Jelene i tenisača Novaka nije bila bez prepreka. Ograničeni financijskim poteškoćama, suočili su se s izazovom nemogućnosti čestog okupljanja. Međutim, zajednički su se trudili povećati kvalitetu zajedničkih trenutaka.

Prema riječima Jelenine prijateljice, dogovor o njihovim susretima podsjećao je na scenu iz znanstvenofantastične priče. Jelena, studentica u financijskim problemima, i njezin partner, tenisač s ograničenim sredstvima, suočili su se s izazovom priuštiti si međunarodna putovanja. Pojam ukrcaja u zrakoplov činio se jednako dalekim kao ukrcaj na svemirski brod. Ipak, uspjeli su prevladati te prepreke podupirući jedni druge. On bi dolazio na njezine ispite, a ona na njegove turnire. Zapravo, njegovi su mu profesori čak dopustili da sjedi u stražnjem dijelu predavaonice kako bi mogao promatrati Jelenu dok uči ili sudjeluje u raspravama na satu. Prioritet im je bio zajednički boravak, bez obzira na okolnosti.