Interakcija Miroslava i Devina bila je prožeta intenzivnim emocijama. Zaključak je obiteljske sage Miroslava Ilića i Mirjane Antonović, u čijem je središtu neprepoznati sin Devin. Viši sud u Beogradu zvanično je proglasio Miroslava Devinim ocem, ali to nije sve. U intervjuu za domaće medije Mirjana je otkrila da je pjevačica zapravo upoznala njihovog sina. Susret Miroslava i Devina dogodio se dok je dječak bio još mali, a za to vrijeme mu je pjevačica čak poklonila i poklon.

  • – Tijekom mojih boravaka u sestrinom stanu u Beogradu, dolazio je i Miroslav. S Devinom bi se družio, provodio kvalitetno vrijeme s njim – otkrila je Mirjana, dodajući da je pjevačica posljednju vezu s Devinom imala kada je dijete imalo samo 18 mjeseci. – Jasno se sjećam našeg susreta u “Interkontinentalu”. Miroslav se igrao s našim djetetom i čak mu je poklonio zlatni lančić. Svaki put kad bi pokušao izaći i krenuo prema izlazu, mališan bi briznuo u plač, nekontrolirano jecao… Spomenula je da se vratio u tri odvojena navrata kako bi ga uzeo, ostavljajući dojam da je vjerovao da će se prekinuti. Na pitanje sjeća li se oca, njezine je riječi potvrdio i sam Devin potvrdno odgovarajući na pitanje. S nepunih 18 mjeseci od njega sam dobila dragocjeni dar – zlatni lančić ukrašen križem. Nevjerojatno, ovaj dragi komad nakita nosim i dan danas. Tek kad je Devin postao punoljetan, otkrio je svoj skriveni talent pjevača. Ovo novootkriveno otkriće ga je potaknulo da dođe do svog oca, što je rezultiralo mirnim i prijateljskim razgovorom.

Čak su i planirali da se sastanu, ali se ti planovi, nažalost, nikada nisu ostvarili. Nakon što sam saznao istinu, nisam gubio vrijeme da dođem do Miroslava. Okrenuo sam njegov broj i gorljivo upitao: “Je li ovo Miroslav Ilić? To je Devin, vaš davno izgubljeni sin iz Amerike.” Uslijedio je trenutak tišine prije nego što je odgovorio: “Laknulo mi je čuti da ste živi i da ste dobro.” Naš razgovor je obuhvatio niz tema, uključujući i nogomet. Kako je vrijeme odmicalo, nastavili smo komunicirati i na kraju smo planirali da se nađemo u Beogradu. Devin je objasnio da je kupio kartu, ali nažalost Miroslav ga je nazvao tjedan dana prije puta i otkazao njihov susret.

  • Poznati glazbenik narodne glazbe Miroslav Ilić, kojeg od milja zovu “Slavuj iz Mrčajevaca”, debitirao je u glazbenoj industriji 1962. godine, ostavivši zauvijek trag na krajoliku narodne glazbe bivše Jugoslavije. Podrijetlom iz pitoresknog sela Mrčajevci u blizini Čačka, Ilić je od malih nogu bio uronjen u glazbu, što je u njemu razbuktalo duboku ljubav prema pjevanju. Sa svojim iznimnim vokalnim sposobnostima i sposobnošću prenošenja sirovih emocija, brzo je postao istaknut u glazbenoj industriji. Njegovi bezvremenski hitovi poput “Tebi”, “Božanstvena žena” i “Vino točim, a vino ne pijem” odjeknuli su među publikom diljem regije i osvojili njihova srca. Miroslav Ilić, ikonska ličnost narodne glazbe, rođen je 10. prosinca 1950. godine u mirnom selu Mrčajevci kraj Čačka. Njegove godine formiranja bile su prožete jednostavnošću i skromnošću seoskog života, dok su također bile obogaćene raznolikim rasponom glazbenih utjecaja koji će oblikovati njegovu buduću karijeru.

Glazba je bila sastavni dio svakodnevice u njegovom obiteljskom domu, gdje su okupljanja prijatelja i rodbine često bila popraćena skladnim melodijama. U to vrijeme rijedak posjed, Miroslavov otac posjedovao je radio, što je mladom Iliću omogućilo da istražuje razne glazbene žanrove i otkriva različite umjetnike. Miroslavljeve formativne godine bile su ispunjene melodijama Jimija Hendrixa, Janis Joplin i Eaglesa, uz bezvremenske melodije tradicionalnih narodnih pjesama koje su odjekivale unutar zidova njegova doma. Ta početna slušna iskustva uvelike su utjecala i oblikovala njegove jedinstvene glazbene sklonosti i umjetnički izričaj.

  • Započevši svoj obrazovni put u Gimnaziji u Čačku, dobio je solidne temelje znanja. Međutim, njegove su ga težnje odvele u Skoplje, gdje je isprva diplomirao elektrotehniku. Ipak, privlačnost glazbe i pjevanja pokazala se privlačnijom od njegovih akademskih bavljenja. Iako je krenuo sa studijem, Miroslav je na kraju donio odluku potpuno uroniti u svijet glazbe, izbor koji će kasnije postati ključni trenutak u njegovom životu. Miroslav Ilić, čije je ime postalo sinonim za trijumf na području narodne glazbe, svoju je umjetničku karijeru započeo početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Njegovi početni nastupi bili su skromni, ali obećavajući, ilustrirajući njegovu nepokolebljivu strast i nepokolebljivu predanost svom zanatu. Miroslav je počeo osvajati publiku na mjesnim proslavama u Mrčajevcima, gdje je njegov izniman talent vrlo brzo prepoznat. Njegov glas, prepun sirovih emocija i nepogrešivog tona, bez napora osvajao srca svih koji su slušali.

Snimanje singlova označilo je početnu prekretnicu na njegovom profesionalnom putu. “Devojka iz grada”, njegov debitantski singl iz 1972., poslužio mu je kao posjetnica i otvorio mu put u svijet zabavne glazbe. Unatoč tome što su je drugi isprva zanemarili, ova je pjesma dospjela u njegov posjed i vrtoglavo postigla uspjeh. Za njegov trijumf presudna je bila suradnja s kantautorom Obrenom Pjevovićem koji mu je povjerio ovu izuzetnu skladbu.