U današnje vrijeme, integracija društvenih mreža u živote većine mladih pojedinaca postala je suštinski i neodvojivi dio. Brzi napredak digitalizacije tokom samo dvadeset godina bio je zaista izvanredan. Međutim, važno je napomenuti da je internet otvorio bezbroj mogućnosti u protekloj deceniji. Čak i prije velike popularnosti društvenih mreža, korisnici su bili u mogućnosti da se uključe u sadržajne diskusije, razmjenjuju lična iskustva i traže vrijedne savjete putem različitih forumskih platformi.

Iako forumi možda nisu toliko rasprostranjeni u današnjem digitalnom okruženju, oni i dalje zadržavaju svoju relevantnost i povremeno pružaju zadivljujuće iskustvo koje potiče na razmišljanje u odnosu na društvene mreže. U novije vrijeme, izvanredna priča zaokupila je mase, šireći se poput požara raznim platformama društvenih medija samo nekoliko trenutaka nakon što je podijeljena.

Ovaj konkretan incident odigrao se u okvirima bolnice koja je postala predmet intenzivne kontrole i istrage od strane agencija za provođenje zakona. Razlog za ovu pravnu istragu? Tužbu je podnio nesretni pacijent koji je greškom prijevremeno poslat u mrtvačnicu. Okruženje za ovu izvanrednu pojavu bila je niko drugi do bolnica Rockingham, koja se nalazi u neposrednoj blizini užurbanog grada Perta.

U središtu ovog narativa stajala je 55-godišnja osoba, čija će iskustva uskoro postati žarište brojnih razgovora. U pisanoj izjavi, neidentifikovani ljekar, koji je ostao anoniman tokom istrage koja je u toku, izrazio je sumnju u autentičnost naljepnice “obdukcija” na licu koje je prevezeno u mrtvačnicu. Doktor je uočio neslaganja između protoka krvi iz rane, položaja udova i položaja oka u odnosu na naljepnicu. Prema istom izvoru, ljekar je bio zaprepašten pregledom tijela preminulog, koje je imalo krvave ruke i otvorene oči.