Prema popularnom vjerovanju, proročica Baba Vanga, poznata po svojim zadivljujućim vidovitim sposobnostima, napravila je brojna predviđanja u vezi nadolazećih katastrofalnih događaja koji će se navodno odvijati 2024. godine.

Baba Vanga, nazvana “balkanska Nostradamus”, njena priča je obavijena misterijom i fascinacijom, jer se kaže da joj je izvanredan dar vidovitosti dodijeljen nakon životno promijenjenog događaja u djetinjstvu. Legenda kaže da je izgubila vid u burno oluji, događaju tako snažnom i utjecajnom da je otključao njene vizionarske moći, omogućavajući joj da vidi izvan fizičkog svijeta i zaranja u svijet budućnosti.

Prema izvješćima britanskih medija, Baba Vanga, poznata po svojim navodnim predviđanjima velikih događaja kao što su Brexit odluka i teroristički napad Al-Kaide 9/11, nedavno je iznijela neka zadivljujuća otkrića. Ta otkrića se posebno odnose na niz zastrašujućih događaja koji se predviđaju da će se odvijati 2024. godine. Valja napomenuti da je Vanga bila pripisana točnim proricanjem značajnih događaja u prošlosti, uključujući tragični incident u Černobilu, preranu smrt princeze Diane i čak raspad Sovjetskog Saveza. Nažalost, 1996. godine, u dobi od 84 godine, Vanga je preminula, ostavljajući za sobom zanimljivo nasljeđe.

Kao dokaz njenog reputiranog vidovitosti, britanski list “Mirror” objavio je zbirku “Sedam predviđanja za 2024. godinu”, dodatno povećavajući zanimanje za Vangina enigmatična predviđanja. Točnost Vanginih predviđanja suočila se s velikom kontroverzom, pri čemu mnogi dovode u pitanje valjanost njenih proročanstava. Ova sumnja proizlazi iz tvrdnji da su joj pripisane izjave ili izmišljene ili pogrešno protumačene. Kroz povijest smo svjedočili nekoliko pokušaja atentata, ističući krhkost položaja svjetskih lidera.