Zdravko Čolić, poznati pjevač iz Bosne i Hercegovine, ima cijenjenu poziciju u glazbenoj industriji na području bivše Jugoslavije. Poznat po svojim zadivljujućim nastupima, Čolić privlači veliku potražnju za ulaznicama. Uzbudljivo, nedavno je otkrio svoje planove da uloži znatnu svotu novca u poslovni pothvat, s nadom da će ostvariti značajnu financijsku dobit.

Zdravko Čolić, renomirani pjevač, svoj put u glazbenoj industriji započeo je tijekom srednjoškolskih godina. Prvu plaću za nastup dobio je u trećem razredu srednje škole. U početku je stekao afirmaciju kao član grupe Ambasadori u bivšoj Jugoslaviji. Nakon toga pridružio se vrlo cijenjenoj grupi Korni prije nego što se konačno preselio u Beograd. Međutim, njegova izvanredna izvedba pjesme Kemala Montena “Sinoć nisi bila tu” tijekom nastupa u Sarajevu 1972. doista ga je katapultirala u središte pozornosti. Publika je bila oduševljena, a njegov talent zaokupio je pažnju brojnih glazbenih producenata. Ovaj nevjerojatan odaziv naveo ga je da donese odluku da krene u solo karijeru, označivši početak njegovog uspješnog puta kao solo umjetnika.

Vrhunac svog glazbenog puta Čola je dosegao izlaskom albuma “Ako priđeš blje” 1997. godine koji je snimio u Zagrebu. U samo dva tjedna, album je prodan u više od 50 tisuća primjeraka, učvrstivši svoju ogromnu popularnost. Bezvremenski hitovi s ovog albuma, među kojima su “Pjevam danju, pjevam noću”, “Glavo luda”, “Juče još”, “Jedna zima s Kristinom” i “Produži dale”, nastavljaju se njegovati i pjevati. danas. Zanimljivo, ova cijenjena pjevačica odlučila se odvažiti na novi poslovni pothvat. U suradnji s kumom izgradio je stambenu zgradu na Banovom Brdu, koristeći vrhunske materijale i pažljivo planirajući različite objekte i kvadrature. Čola, poznat po svojoj skromnosti, rijetko je ulazio u detalje tih pothvata. Tijekom svoje slavne karijere ostao je bez skandala ili kontroverzi, čime je stekao reputaciju pjevača koji se klonio svjetla reflektora i radije prepuštao svojoj glazbi da govori sama za sebe.

Nakon što je stekao pozamašnu svotu novca u svojoj bogatoj karijeri u nekretninskoj industriji, Zdravko Čolić je svoju zaradu odlučio uložiti. Brojni mediji otkrili su da je on, zajedno sa svojim kumom, godinama sudjelovao u izgradnji stambenih objekata u sklopu golf resorta na Banovom brdu u Beogradu. U izgradnju ovih izuzetno kvalitetno građenih luksuznih stanova uložena su ogromna sredstva, pa je vidljivo da se ovaj kompleks sastoji od različitih tipova stanova, od garsonijera do četverosobnih. Svaki apartman je pomno izrađen od vrhunskih materijala. Ovi životni prostori nisu samo udobni i praktični, već su i dizajnirani da zadovolje potrebe suvremenog načina života i svih generacija. Nadalje, njihov povoljan položaj osigurava lak pristup drugim dijelovima grada. No, poznato je da Čola izbjegava govoriti o svom privatnom životu ili na takav način skrenuti pozornost na sebe, pa je sve ove godine te podatke uspješno skrivao.

Iako možda nije sklon razgovarati o tome, očito je da je pjevač donio mudre financijske odluke. Kao jednog od najpoznatijih i najomiljenijih pjevača na našim prostorima i u široj regiji, ne čudi da su u igri pozamašni iznosi novca. Za razliku od mnogih svojih kolega, Čolić ima skroman pristup, suzdržavajući se od razmetanja ekstravagantnim automobilima, odjećom ili putovanjima. Stoga nije začuđujuće da je posjedovao sredstva da se uključi u poslovne pothvate zajedno sa svojim kumom, koji je prije bio na istaknutoj poziciji direktora velike kemijske tvornice u tom području.

Za razliku od svojih kolega koji su žalili za financijskim posljedicama pandemije koronavirusa i nemogućnošću da održe dosadašnju razinu rada, Čola nije imao takvih poteškoća. Njegov bankovni račun nastavio se puniti sredstvima iz njegovog uspješnog poslovanja. Vrijedi napomenuti da je odluku o ulaganju u ovaj pothvat donijela i Čolina cijenjena kolegica Viki Miljković. Zapravo, nedavno je na javnoj platformi izjavila da joj karijera nikada nije bila uspješnija.