Prva dama Srbije, žena koja je još od samih početaka intrigarala našu javnost ima i veoma istaknutu ulogu za budućnosti SRbije jer zajedno sa svojim suprugom razmjenjuje ideje i nepobitno, itekako je kompetentna za takve stvari. Poznata po svojoj elegantnosti, privlačnošću i osebujnom osjećaju za modu, nedavno je na Instagramu ponudila uvid u svoj privatni život, što je izazvalo znatiželju o njenim rijetkim pojavljivanjima uz supruga.

Razlog tome leži u njegovim brojnim obvezama koje zahtijevaju njegovu pažnju. Tamara Vučić, rođena u Beogradu 1981. godine, svoje je formativne godine provela u Loznici. Nakon studija političkih znanosti u Beogradu zaposlila se u Ministarstvu vanjskih poslova. O Tamarinoj mladosti prije braka s Aleksandrom Vučićem dostupno je vrlo malo podataka. Međutim, javno je objavljeno da je par zavjete izmijenio 2013. godine, u prisustvu dvjestotinjak funkcionera SNS-a, novinara i uglednih pojedinaca. Tamara je prvi put privukla pažnju javnosti kada je u listu “Informer” objavljena fotografija nje i Aleksandra za vrijeme ručka. Unatoč tome, novinari su se potrudili otkriti više detalja o drugoj supruzi prvog potpredsjednika Srbije.

Nažalost, nekoliko mjeseci kasnije doznaje se da je Tamara doživjela razoran gubitak nerođenog djeteta samo nekoliko dana prije očekivanog porođaja. Kako piše beogradski tisak, djevojčica, koja bi se trebala zvati Neva, tragično je preminula prije nego što je prvi put udahnula. Vučić je 10. lipnja 2017. na Twitteru izrazio radost zbog saznanja da će uskoro ponovno postati otac. Samo nekoliko tjedana prije predviđenog termina Tamara je rodila sina Vukana.

U sklopu UNICEF-ove kampanje „Svaki trenutak je bitan“ Tamara je u kratkim intervjuima otvoreno podijelila svoja roditeljska iskustva. U listopadu 2017. pratila je prijateljicu na modnu reviju Igora Todorovića. Upitana o svojim modnim preferencijama, skromno je priznala svoje ograničeno znanje u tom području, ali je izrazila divljenje Todorovićevim kreacijama. Tamara Vučić poznata je po nesklonosti davanju intervjua i preferiranju privatnog života pred očima javnosti. Samim time, o njezinoj vezi s bivšim premijerom Srbije i sadašnjim predsjednikom, malo je informacija.

Povodom Dana državnosti, prva dama Srbije napravila je zadivljujući modni štih obukavši elegantno plišano odijelo zagasitih zelenih tonova. Tamara Vučić je u monodrami “Na kavi s kneginjom Ljubicom” osvojila publiku svojim besprijekornim osjećajem za stil. Sutradan nas je, tijekom proslave Sretenja, još jednom ostavila u čudu svojim besprijekornim izgledom. U pratnji predsjednika Aleksandra Vučića, par je uveličao svečanost na kojoj su istaknutim pojedincima i organizacijama dodijeljene prestižne nagrade. Zauzevši svoja cijenjena mjesta u prvom redu, njihova prisutnost bila je zaista nesvakidašnja. Tamara je na Instagramu istaknula značaj tradicionalne svečanosti u Predsjedništvu na kojoj se najzaslužnijim pojedincima dodjeljuju cijenjeni Ordeni sreće. Ovaj dan zauzima značajno mjesto u našoj povijesti jer obilježavamo dva ključna događaja: donošenje Sretenjskog ustava, poznatog i kao Ustav Kneževine Srbije, za vrijeme vladavine Miloša Obrenovića 1835. godine i početak Prvog srpskog ustanka. na saboru u Orašcu 1804. god.

Izvanredne fotografije snimljene na lokaciji i dalje dobivaju visoke pohvale i priznanja. Jedan poseban citat koji se ističe je: “Tamara, čija je ljepota doista nevjerojatna, zaslužuje istaknutu poziciju u prvom redu.” Srbija je jako ponosna na svoju zadivljujuću reprezentaciju i svim srcem se slažemo s tim mišljenjem. Poznata po svom besprijekornom ukusu i neusporedivom smislu za modu, prva dama još jednom pokazuje svoj izniman talent za odabir izvanrednih odjevnih kombinacija svojim najnovijim stilskim izborom. Njezina odluka da obuče veličanstvenu tamnoljubičastu haljinu, popraćenu pripadajućim dodacima, osvojila je sve koji su je ugledali. Odašiljajući dojam sofisticiranosti bez napora, ostavljajući trajan dojam, njezin jedinstveni njuh bio je istaknut. Bio je to zadivljujući prizor u Konaku kneginje Ljubice prethodne večeri.