Kroz svoju bogatu karijeru dugu gotovo tri desetljeća, proslavljeni srpski glumac Ljubomir Ljuba Bandović krasio je male i velike ekrane svojim zapaženim nastupima u brojnim televizijskim i pozorišnm produkcijama. Ljubin izniman talent, karizma i istančan smisao za humor učvrstili su njegovu poziciju omiljenog glumca bezbrojnih pojedinaca u današnje vrijeme.

Dok su životi poznatih pojedinaca opsežno dokumentirani, Ljuba ostaje misterija. Svoj osobni život vješto je štitio od javnosti, do te mjere da javnost nije bila upoznata s njegovim razvodom koji se dogodio sedam godina prije. Posljedično, kada su se pojavile vijesti o njegovom statusu samca, pojavila se široka znatiželja u vezi s identitetom njegove bivše supruge. Ljuba je doživio skladnu vezu s umjetnicom Tatjanom, koju je upoznao kroz zajednička poznanstva. Njihova je ljubav cvjetala daleko od očiju javnosti, bez ikakve medijske pažnje, javnih izlazaka i zajedničkih intervjua.

Odsustvo djeteta bio je jedini element koji je Ljubu i Tatjanu spriječio da dožive apsolutnu radost. Unatoč žarkoj želji za bebom, nailazili su na nepremostive prepreke. Nakon dugotrajne višegodišnje borbe Tatjana se našla u promijenjenom stanju, no nažalost trudnoća je prekinuta zbog komplikacija. Iako glumac nikada nije otkrio konkretne informacije, aludirao je na mogućnost posvajanja djeteta.

Prema medicinskim stručnjacima, još uvijek postoji velika vjerojatnost da ćemo uspjeti kao roditelji. Naš pozitivan način razmišljanja govori da ćemo, ako Tanja ne ostane na drugom mjestu, pružiti dom djetetu koje nije imalo privilegiju odrastati sa svojim biološkim roditeljima. Naša motivacija ne proizlazi iz osjećaja plemenitosti, već iz vlastite želje da ispunimo potrebu i ponudimo nekome život kakav uistinu zaslužuje. Kako je svojedobno rekao Bandović, obitelj nije definirana samo krvlju. Razlog razlaza Ljubine i Tatjane ostaje nepoznat, ali glumac i dalje nema zamjerke prema bivšoj supruzi, već je javno priznao da je utjehu pronašao u njezinom društvu.

Ljubomir Bandović, rođen u selu Andrijevci kod Berana 8. srpnja 1976. godine, renomirani je srpski glumac u kazalištu, filmu i televiziji. Zapažena ostvarenja su mu predstave “Klaustrofobična komedija” i “Pazarni dan”, filmovi “Neprijatelj” i “Hotel Beograd”, kao i serije “To je kao ljubav”, “Vojna akademija” i “Južni vetar”. između ostalih. Trenutno nastanjen i radeći u Beogradu, Bandović je na glumački put krenuo s 12 godina, amaterski se usavršavajući u cijenjenom kazalištu “Bora Stanković” u Vranju. Njegova nepokolebljiva želja da se bavi glumom javila se sa 17 godina, a s navršenih 23 godine san mu je postao stvarnost kada je diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Bandović je kroz svoju slavnu karijeru utjelovio bezbroj raznolikih likova, zasluživši priznanje za svoj izniman talent. Od 2000. godine stalni je član cijenjenog Jugoslavenskog dramskog pozorišta (JDU), a često je krasio i pozornice drugih renomiranih kazališta poput Beogradskog dramskog, Narodnog pozorišta, Ateljea 212 i Zvezdara teatra. Usporedno s uspješnim kazališnim putovanjem, Ljubomir je također urezao uspješan put na televiziji i filmu, utjelovivši preko 50 različitih uloga i nametnuvši se kao jedan od najboljih glumaca svoje generacije. Tu razliku dodatno učvršćuje njegova opsežna zbirka prestižnih nagrada.

Ljubav prema kazalištu razvila se rano. Drugim riječima, roditelji su preko sindikata dobivali karte za predstave, ali su rijetko išli. Zato Ljubomir i njegov brat Goran ne žele propustiti zabavu. Već tada postaje fasciniran scenskim prostorom na kojem se rađa umjetnost. Zato je već sa 12 godina nastupio u pozorištu “Bora Stanković” u Vranju iu narednih pet godina igrao u devet predstava. Budući da se njegov otac nije slagao s njegovom odlukom da se cijeli život bavi glumom, Ljubomir je s 18 godina tajno otputovao u Beograd kako bi saznao kakve su pripreme potrebne za polaganje prijemnog ispita na Akademiji dramske umjetnosti.