Sa izuzetkom samo dva retka slučaja tokom svoje slavne karijere, izvanredni Novak Đoković, koji se smatra najvećim teniserom na svetu, postojano je održavao doslednu frizuru. Iako bi povremeno mijenjao dužinu svoje kose, cjelokupni stil je ostao nepromijenjen, sa samo manjim varijacijama u nijansi. Ova nepokolebljiva posvećenost njegovom prepoznatljivom izgledu je neosporno impresivna i izdvaja ga od njegovih vršnjaka. Međutim, kako se sezona bližila kraju, Đoković je doneo hrabru odluku da se upusti u nepoznatu teritoriju i eksperimentiše sa novom frizurom. Prihvaćajući popularan trend među mlađom generacijom, otkrio je svoj obnovljeni nastup u gradu Torinu, gdje se očekuje da učestvuje na dugo očekivanom finalnom turniru.

Novak Đoković, veoma cenjeni teniser, trebalo bi da odigra svoj inauguracioni meč ove nedelje u 21:00 protiv svog strašnog protivnika Holgera Runea. Međutim, pre početka turnira, Đoković je bio uhvaćen u drugim obavezama. U pokušaju da prigrli preovlađujući trend među mladima, Đoković se odlučio za smelu promenu frizure, odlučivši da podšiša kosu kraće sa strane.

U toj nežnoj dobi od 17 ili 18 godina, bio sam spreman da rizikujem i prigrlim neortodoksno. Ako mi je suđeno da krasim veliku pozornicu Australian Opena, odlučio sam da to učinim sa neusporedivim stilom i panašom. Nisam očekivala reakciju koja me čeka izvan okvira frizerskog salona. Jedno od najdražih uspomena koje imam sa Australian Opena vraća me u uzbudljiv trenutak kada sam se ne samo kvalifikovao za turnir, već sam imao i izvanrednu priliku da se takmičim protiv Safina na prestižnom centralnom terenu.

Nisam znala da će ovu značajnu priliku pratiti iznenađujući preokret – posjeta frizeru ranije tog dana. Retrospektivno, nisam mogao a da ne priznam da moja hrabra odluka nije dobro odjeknula kod moje majke, Dajane. Njeno neodobravanje je bilo opipljivo, dok je gledala u moj tek ukrašeni prednji dio s mješavinom iznenađenja i užasa.