Usred burnog nevremena koje je od utorka navečer do srijede zahvatilo Hrvatsku, pojačana je zebnja nacije pred prirodnim katastrofama. Usred haosa, pojedinac, posebno žena, pokušao je da na filmu uhvati zadivljujući spektakl munje. Nakon otprilike deset do petnaest minuta analiziranja snimka, dogodio se neobjašnjiv događaj – objekat je brzo prošao, što je rezultiralo naglim prestankom prethodno bijesne oluje.

Prošle sedmice zabilježeni su brojni incidenti slične prirode, a uključivali su pojedince sa različitih platformi društvenih mreža koji su se javili da podijele svoje lične susrete. Dodajući ovim računima, jedan korisnik je podijelio intrigantnu anegdotu koju je čuo od kolege na poslu. Navodno, tokom snažne oluje prošle sedmice, njihov zet je bio svjedok sličnog fenomena na nebu. Međutim, odlučio je to iskustvo zadržati za sebe iz straha da bi ga drugi mogli shvatiti kao preuveličavanje. Drugi korisnik se javio sa svojim iskustvom, rekavši: “Jutros sam imao priliku da uporedim kip Djevice Marije, i na moje veliko iznenađenje, imao je potpuno isti oblik i izgled.

” Njihov naglasak na sličnosti naglasio je značaj ove pojave. Sve do ovog trenutka, uvijek sam imao skeptično gledište, insistirajući da lično svjedočim i provjerim sve tvrdnje prije nego što ih prihvatim kao istinite. Međutim, nedavno i nepredviđeno otkriće na koje sam naišao potpuno me je zaprepastilo. Događanju ovog otkrića svjedočio sam ne samo ja, već i moja majka, koja je bila prisutna sa mnom dok smo više puta začuđeno gledali snimak.

Ključno je naglasiti da nisam jedini koji je svjedočio ovom izuzetnom događaju. Međutim, zbog straha da će biti podvrgnuti ruglu i ismijavanju, mnogi drugi koji su iskusili slične pojave oklevaju da otvoreno razgovaraju i podijele svoje susrete.