Poznata pjevačica, Nataša Maza, neustrašivo je napravila revolucionarni korak i javno priznala svoju promjenu spola, postavivši inspirativan presedan za druge javne osobe. Nakon špekulacija oko njezine naklapane veze s bodybuilderom Lepomirom Bakićem, ova transrodna umjetnica stekla je široku afirmaciju i zaokupila pozornost javnosti.

Nakon njihovog susreta dobila je poziv da zahvaljujući njegovom utjecaju, zbog sudjelovanja u iznimno popularnom reality showu “Farma”, kao uvažena gošća posjeti prestižno imanje u Lisovićima. Međutim, na kraju je odlučio suzdržati se od bilo kakvog razgovora s njom. Nataša Maza dosljedno je naglašavala naporno i vrlo stresno razdoblje koje je proživjela prije tranzicije. Unatoč suočavanju s nevoljama, ustrajala je i sada se tješi u potpunom prihvaćanju sreće svog novopronađenog života. U želji da dočara svoju transformaciju, transrodna pjevačica Nataša Maze ponosno je podijelila svoju fotografiju u kupaćem kostimu.

Priljev komentara iz online zajednice bio je nevjerojatan, pljuštali su bez oklijevanja. Valja naglasiti da je Nataša Maza ostavila trag na nadaleko priznatoj platformi za odrasle na kojoj korisnici mogu profitirati dijeljenjem svojih osobnih fotografija. Dopustite mi da pojasnim. Nerado sam se pridružio web stranici za odrasle ne tako davno, prisiljen napetim obiteljskim vezama i složenom financijskom nevoljom. Ovaj izbor je samo privremena mjera i trenutno sam s njim zadovoljan.

  • “Ne sramim se pokazivati ​​svoju tjelesnu građu, jer to ne određuje moj identitet niti umanjuje moju vrijednost. Oni koji su zaintrigirani imaju mogućnost pretplate i pristupa materijalima koje objavljujem. Iako moja namjera nije ostati u ovom području na neodređeno vrijeme, težim velikom povratku u glazbenu industriju unutar određenog vremenskog okvira. Predviđam da će se to dogoditi prije nego kasnije, i entuzijastičan sam što ću otkriti nove melodije ne samo u Srbiji, već i širom balkanske regije, šireći sreću na sve.” – kazala je svojevremeno.

BIOGRAFIJA:

Rođen 28. studenog 1982. godine, Nebojša Kornesko bio je srpski pjevač koji je kasnije podvrgnut operaciji promjene spola u dobi od 26 godina, transformirajući se iz fizički muške osobe ženske psihe u ženu po imenu Nataša Maza. Uzevši novo prezime od svog djeda po majci, Maza je od tada postala istaknuta zagovornica prava transseksualaca i LGBT zajednice. U svojim ranijim godinama kao Nebojša Kornesko snimila je album “Malo za sreću” u nakladi Sat Star na kojem se nalaze istaknute pjesme poput “Trepavice” i “Majka”. Iako su se pojavila izvješća o njezinoj udaji 2010., nismo uspjeli provjeriti tu informaciju. Godine 2014. Nataša je izdala CD u izdanju KCN recordsa na kojem je glavni singl “Trepavice”. Maza ne samo da je autor svih njezinih pjesama, već je i producent njezinih spotova.

U prvim mjesecima 2015. odigrala je ključnu ulogu primarne producentice festivala UTEKS, gdje je također pokazala svoj talent izvedbom svoje pjesme “Padajte kiše”. Kasnije te godine objavila je potpuno novi singl pod nazivom “Dekolte” i preuzela uloge tekstopisca, skladatelja i kreatora videa. U nastojanju da se založi za prava transrodnih osoba u Srbiji, aktivno je sudjelovala u Povorci ponosa i održala snažan govor o svojim osobnim iskustvima. Osim toga, dobila je priznanje kao finalistica natjecanja u ljepoti dekoltea u organizaciji lista Alo. Sa snažnom željom da otvoreno razgovara o vlastitim poteškoćama i inspirira druge koji se suočavaju sa sličnim izazovima, neustrašivo se uključila u reality show “Parovi”. Nadalje, nastupila je za pamćenje kao posebna gošća u emisiji “Farma”. Tijekom svoje karijere nailazila je na protivnike, među kojima je i bivša manekenka Ružica Veljković, koju je htjela razotkriti zbog veze s Igorom X u “Parovima”. Vrijedi spomenuti da joj se jako ne sviđa da je uspoređuju sa starletama Stanijom i Sorajom, zbog čega otvoreno iznosi svoje nepovoljno mišljenje o njima.