U našem lokalnom području značajan broj mladih žena odlučuje otputovati u arapske zemlje u potrazi za životom u raskoši, nadajući se da će osigurati brak sa šeikom ili bogatim lokalnim biznismenom. Međutim, nesretna stvarnost je da mnoge od tih žena postaju žrtve prijevare, a današnji izvještaj služi kao neporeciv dokaz ove srceparajuće istine.

Uistinu je uznemirujuće slušati priče ovih mladih pojedinaca koje je mamila privlačnost luksuznog i bezbrižnog života samo da bi se našli zarobljeni u okrutnom svijetu haremskog ropstva. Jedna posebno potresna priča uključuje ženu podrijetlom iz Beograda, koja je zbog nepredviđenih okolnosti ostala zarobljena u arapskom haremu u Dubaiju na četiri godine. Nakon niza mučnih događaja i kratkog razdoblja provedenog u Turskoj, naposljetku se uspjela vratiti u svoj voljeni rodni grad Beograd.

Zagušljiva monotonija koja je prožimala moju svakodnevicu obavila me, obavijajući moje dane turobnom i bezbojnom izmaglicom. Preplavio me osjećaj umora, izolacije i melankoličnih misli. Čeznući za toplim zagrljajem Beograda, misli su mi neprestano vukle ka njemu. U carstvu snova zatekla sam se kako šetam očaravajućom Adom Ciganlijom, da bih se probudila sa suzama koje su mi tekle niz obraze. Ipak, pojavio se tračak nade kada je čuvar podijelio vijest o brzom odlasku. “Pripremite se,” zapovjedio je, “bit ću na vašem pragu za trideset minuta.”

Vjeran svome obećanju, brzo je stigao i zajedno smo prešli hodnik, probijajući se kroz mala vrata i silazeći niz stubište. Na kraju nas je put doveo do prostrane sobe ukrašene staklenim vratima koja su radila preko sofisticiranog mehanizma fotoćelija. Izašavši na otvoreni zrak, odmah nas je dočekao val uzavrele vrućine, natjeravši me da odjenem tanku, prozračnu bijelu tkaninu kako bih povećala udobnost. Nastavljajući stazom još dvadesetak metara, odjednom smo se našli obavijeni gustom krošnjom lišća, koja je vješto simulirala iluziju prolaska kroz tunel.

Krećući se kroz slijed skretanja, prvo udesno, a zatim ulijevo, brzo smo se otkrili obavijeni divnim zaklonom hlada. Neočekivano, kao iz zraka, pred našim očima izronio je bazen koji izaziva strahopoštovanje. Njegove su konture bile nepravilne, a spokojan vodopad spuštao se niz jedan rub, a njegovi su se melodični šapati jedva primjećivali. Dok smo pregledavali područje, pozornost nam je privukla skupina od otprilike dvadesetak mladih ženki okupljenih pokraj bazena. Pokušaj raspoznati najizbirljivije među njima pokazao se nepremostivim izazovom.

Iako su se prema suvremenim standardima smatrali pomalo debeljuškastima, u našem okruženju smatrali su se besprijekornima. Kolega promatrač pokazao je prema primamljivom bazenu, pokazujući da bih trebao iskoristiti priliku da se osvježim. Izrazila sam svoju zabrinutost zbog nedostatka kupaćeg kostima, a on je pokazao prema kompaktnoj komori ukrašenoj obiljem cvjetnih uzoraka koja se nalazila na desnoj strani bazena. Zaintrigiran, odvažio sam se prema sobi i otkrio da nema vidljivog ulaza. Postavljen u središte prostorije, stol je izlagao impresivan niz vrhunskih proizvoda za njegu tijela cijenjenih svjetskih marki. Na polici preko puta ulaza uredno poredani kupaći kostimi koji su tek trebali biti obučeni, strpljivo su iščekivali svoje vlasnice.

Odabravši jednu bez odlaganja, brzo sam se okitio njome i krenuo prema bazenu. Okružujući bazen, smješten na udaljenosti od deset metara od njegove periferije, stajali su zidovi visoki tri metra na dvije suprotne strane. Preostale granice činila je velika palača i njezin prateći aneks. Prostor između zida i ruba bazena bio je ukrašen obiljem dominantno ružičastog cvijeća, stvarajući atmosferu koja podsjeća na čaroliju sa stranica jedne zadivljujuće bajke. Tijekom moje uzbudljive sesije plivanja i vrtenja, ostao sam zatečen nepredviđenim udarcem po leđima. Na moje veliko zadovoljstvo, Dutch je stajao iza mene. Ipak, moja je radost bila prolazna dok je brzo prelazila na drugu stranu.

Shvativši to kao poziv, željno sam slijedio njezin put. S velikim iščekivanjem pronašao sam je smještenu ispod vodopada koji oduzima dah, graciozno uranjajući u njegove dubine i izranjajući usred njegove očaravajuće kaskade. Nakon mog opsežnog dvogodišnjeg boravka na ovoj izvanrednoj lokaciji, mogu u potpunosti razumjeti i podijeliti emocije koje doživljavate. Želim vas uvjeriti da će u budućnosti biti dovoljno prilika za sudjelovanje u razgovoru. Međutim, od iznimne je važnosti biti oprezan i izbjegavati pretjerani dijalog s bilo kim od nas.

Ključno je imati na umu da nitko nikada nije uspio uspješno pobjeći s ovog određenog mjesta, stoga se zabavne misli o bijegu strogo obeshrabruju. Ishod naših života u konačnici je oblikovan izborima koje donosimo, jer svatko od nas ima svoj poseban skup iskustava. Iako se spominje četverogodišnji boravak i privlačnost stana širom svijeta, istinitost ovih izjava ostaje nepotvrđena. Posljednjih godina dosta je djevojaka otišlo, a gdje se trenutno nalaze, nepoznato nam je. Iako možete slobodno uživati ​​u dnevnim treninzima bazena, ja bih osobno radije svjedočio vašoj prisutnosti u teretani. Anet je samouvjereno izjavila: “Možda ćemo se sutra opet sresti na tom mjestu”, dok je graciozno klizila kroz vodu i otišla.

Tijekom sljedećeg tjedna naši su se putevi često križali i na bazenu i u najmodernijoj fitness dvorani prilagođenoj bodybuilderima. Bilo je doista zapanjujuće promatrati njezin besprijekoran prijelaz s jedne sprave za vježbanje na drugu. U povjerljivom razgovoru povjerila mi je da svoju sposobnost da sudjeluje u takvim pothvatima duguje kolegici koja je slučajno bila zaposlena kao čuvar. Za razliku od svojih kolega, ove osobe su pokazale veći stupanj empatije prema željama žena. Annette me razigrano uvjerila da ne predstavljaju nikakvu prijetnju, smijući se pokazujući nam dodijeljene stražare. Nitko od nas nije nanio nikakvu fizičku ozljedu, kako je izvijestila Nizozemka.

Primijetila je da je većina ostalih djevojaka bila europskog podrijetla, a otkriveno je da su neke od njih prethodno služile kao cijenjene pratnje u luksuznim hotelima, opsluživajući isključivo bogate poslovne pokrovitelje. Čim sam stigla, podvrgnula sam se nizu medicinskih evaluacija, počevši od posjeta stomatologu i zaključno s pregledom kod ginekologa. Ovi temeljiti pregledi uobičajena su praksa svake djevojke i obavljaju se dva puta godišnje, kako me obavijestila Anet. Nakon sveobuhvatne procjene moje opće dobrobiti, primio sam ohrabrujuće otkriće da sam izuzetnog zdravlja.