Prije nekoliko godina od posljedica zaraze koronavirusom preminula je poznata srpska glumišna legenda Milan Gutović. Njegovo nasljeđe kao jedne od najvećih ličnosti srpskog glumišta zauvijek će trajati. Gutović je kroz svoju blistavu karijeru tumačio mnoštvo likova, no nezaboravan portret Šojića u kultnoj predstavi Tesna koža ostao je urezan u kolektivnom sjećanju.

Iako nije široko poznato, vrijedno je spomenuti da je dvaput stupio u brak, pri čemu je samo nekolicina odabranih bila upućena u identitet svojih bivših supružnika i njihovih potomaka. No, zahvaljujući marljivom trudu njegove najstarije kćeri, šira javnost sada ima posebnu privilegiju vidjeti dosad neobjavljene fotografije koje bilježe drage trenutke sa svadbenih svečanosti Milana Gutovića. 11. kolovoza 1977.

Milica Gutović objavila je crno-bijelu fotografiju na kojoj je legendarni glumac uhvatio dan vjenčanja u Hvaru. Uz sjećanje na svoje vjenčanje, Gutović je istaknuo kako ovaj dan obilježava i svoj 31. rođendan. Milan Gutović, odjeven u elegantnu crnu košulju i oštre bijele hlače, pozicionirao se uz bok zadivljujuće mladenke ukrašene lepršavom bijelom haljinom koja je savršeno nadopunjavala njenu sjajnu crnu kosu. Uz njih su stajali njihovi cijenjeni kumovi. Na fotografijama nakon vjenčanja Milana Gutovića vidljivi su ostaci postbračnog ambijenta.

Idilična i očaravajuća scena prekrasno je prikazana, sa stolom strateški postavljenim uz slikovitu obalu na sunčanom danu. Milica Gutović, najstarija od četvero djece pokojnog cijenjenog glumca, nedavno je postala zapažena javnom objavom na Facebooku. Otkrila je da su i ona i njezina sestra Nevena namjerno izostavljene iz očeve oporuke. Glumac je radost očinstva doživio dva puta, Milica i Nevena su plod njegovog prvog braka, dok su mu se u drugom braku rodili sinovi Spasoj i Janko.

U gradu Beogradu 20. prosinca 2019. Milan Lane Gutović, član KZS-a, izveo je izvanredan nastup u teatru Arzamas na Zvezdari. Ovaj nezaboravni događaj fotografijom je zabilježila Snežana Krstić za RAS. Unutar područja zabave, istaknuta skupina pojedinaca pojavljuje se kao ikone, ostavljajući svoj trag u društvu svojim talentom, mudrošću i dubokim utjecajem. Među tim znamenitim likovima, zauvijek vezanim uz sreću i zabavu, stoji Milan Gutović. Tijekom svoje slavne karijere, Milan Gutović plijenio je publiku svojim neodoljivim šarmom i nenadmašnom komičarskom vještinom, ostavivši neizbrisiv trag u svijetu popularne glazbe.

U ovom ćemo članku istražiti Gutovićev izvanredan put, osvrćući se na njegovo skromno podrijetlo, nezaboravne emisije, neprocjenjive doprinose srpskoj kulturi i trajno nasljeđe koje je ostavio za sobom nakon smrti 2021. Biografija: Milan Gutović, rođen 11. kolovoza 1946. na Umki kod Beograda, potječe iz obitelji raznolikog nasljeđa. Obitelj Gutović svoje korijene vuče još od srpskog plemena Pivljana, točnije sela Gornje Rudinice u Plužinama.

Uz to, s majčine strane, obitelj Čarapić iz Ivanjice, njegovoj životnoj priči daje živu kulturnu dimenziju. Po završetku Srednje elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, Milan Gutović, od milja zvani “Lane”, sa sobom je ponio svoj žarki entuzijazam za tehniku ​​i elektroniku, neprimjetno ga spojivši sa sebi svojstvenom kreativnošću i divnim smislom za humor.

Iako je isprva nastavio studij na Prirodno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, s vremenom je shvatio da je njegova prava strast skiciranje, a ne rješavanje matematičkih jednadžbi. Nakon što je 1967. diplomirao na cijenjenoj Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu, Gutović je započeo razdoblje usavršavanja pod mentorstvom uglednih umjetnika. Tijekom ove formativne faze usavršio je svoje rane glumačke sposobnosti, naposljetku proširivši svoj repertoar kako bi obuhvatio različite oblike medija zabave. Jozef Tatić, Svetlana Bojković, Ivan Bekjareva, Đurđija Cvetić i Tanasi Uzunović, uz subjekta, činili su cijenjenu grupu Bojanove bebe. Njihov izniman talent nije prošao nezapaženo kod cijenjenog Bojana Stupice, koji ih je srdačno prihvatio kao stalne članove prestižnog Jugoslavenskog dramskog pozorišta.