Unatoč nizu tragedija i nesretnih životnih okolnosti, Sanja je i dalje obožavana u Jugoslaviji i priznata kao jedna od najljepših žena. Jugoslavenska glumica i producentica Sanja Vejnović stekla je afirmaciju brojnim ulogama na filmu i televiziji. Jedna od njezinih najupečatljivijih uloga bila je u filmu “100 minuta Slave” iz 2004., gdje je vješto utjelovila naslovni lik, Slavu Raškaj.

  • Osim toga, Vejnović je osvojila publiku ulogom Anđe u “Banović Strahinji” i Ruženjke Hrabalove u “Varljivom letu ’68.” No, ono što je mnogima ostalo nepoznanica jeste da je lijepoj Sanji u “Banović Strahinji” glas dala talentovana glumica Danica Maksimović. Proslavila ju je tumačenje lika Anđe, au srpskom narodu je za to vrijeme postala poznata po ulozi žene koja je izdala muža upustivši se u vezu s Turčinom, kojeg glumi Dragan Nikolić. Nedavno ju je publika imala zadovoljstvo vidjeti u televizijskim serijama “Larin izbor” i “Ponos Ratkajevih”.

Brak između glumca Gorana Mećave i mene završio je neuspjehom. Nakon tri desetljeća braka, Sanja je 2015. godine donijela tešku odluku da se rastane od supruga Gorana Mećave. Putevi su im se prvi put susreli na filmskom setu na Zlatiboru davne 1984. godine, a nakon samo tri mjeseca veze odlučili su se vjenčati. . Međutim, njihova zajednica bila je daleko od savršene slike, a izvještaji sugeriraju da njihovoj vezi nedostaje idilični šarm kakvom bi se mogli nadati.

  • Nažalost, Sanja je 2005. godine morala iskusiti bol zbog suprugove nevjere. Godine 2010. u njihovom je braku nastupilo kratko razdoblje zatišja sve dok Sanja nije otkrila optužbe o Goranovoj nevjeri s tajnicom zaposlenom u javnom sektoru. Unatoč njezinoj nevoljkosti da podnese još jednu izdaju, njihov se brak na kraju raspao. Otvoreno govoreći za hrvatske medije, Sanja je podijelila svoj osobni put kroz ovo izazovno vrijeme. Sanja je u izjavi za hrvatske medije poručila kako ništa ne treba osuđivati ​​i ništa nije uistinu strašno. Naglasila je inherentnu ljudsku prirodu svih pojava i upozorila na donošenje ishitrenih prosudbi samo na temelju izgleda.

Sanja i njezin bivši suprug Goran Mećava roditelji su dvoje djece: sina Andreja i kćeri Marte. Surađujući s bivšim suprugom Goranom Mećavom, preuzela je ulogu producentice za produkciju filma Svinjari (2015.). Mnoštvo je nesreća prožimalo njezino postojanje. Sanja Vejnović, jugoslavenska glumica poznata po svojoj ljepoti, suočila se s nizom obiteljskih tragedija.

  • U dobi od deset godina Sanja je doživjela gubitak oca, nakon čega je 2005. godine umrla majka Marija. Cijelog života Sanja je sa sestrom bila duboko povezana, izuzev njihovog djetinjstva. Nažalost, Sanja se prošle godine suočila i s bolnim gubitkom sestre Vlaste. Sanja se posljednji put oprostila od Vlaste riječima: “Moja voljena sestra Vlasta jučer je posljednji put u miru sklopila oči. Neka počiva u vječnom miru bez boli i tuge.” Tijekom svoje mladosti susrela se s potresnim slučajem pokušaja seksualnog napada.

Prema Vejnovićevim riječima, ključno je pozabaviti se potisnutim iskustvima koja se javljaju u ranom djetinjstvu i često su zaboravljena kao obrambeni mehanizam. Ta iskustva, koja smo svi skloni zatvoriti i ignorirati, trebamo priznati i o njima razgovarati. Vejnović je istaknuo da su u razgovoru s prijateljima, među kojima su i glumice, ponovno probudila sjećanja na nedolično ponašanje i pokušaje seksualnog zlostavljanja u mladosti.

  • Neophodno je educirati djecu o tome što se smatra prihvatljivim, a što neprihvatljivim ponašanjem. Kada je imala samo 20 godina, ispričala je slučaj kada joj je kolega, koji je slučajno bio 25 godina stariji od nje, pokušao upasti u njezinu sobu protiv njezine volje. Sanja Vejnović ispričala je priču o poznatoj i cijenjenoj osobi koja je bila u braku. Iako je odlučila ne otkriti njegovo ime zbog njegove smrti, otkrila je da je pokušao nasilno ući u njezinu hotelsku sobu dok su ona i ostali spavali tijekom snimanja filma. Ipak, uspjela ga je izgurati i spriječiti daljnji incident.

Izrazila je zadovoljstvo što se uspješno obranila, no to ga je samo razljutilo. Nadalje, odbio je pregledati scenarij prije njihove scene, što je dovelo do toga da je ugrozio njezine buduće prilike u filmskoj industriji. Unatoč tome što je već osigurao glavnu ulogu u nadolazećem filmu, redatelj je naposljetku odlučio da je ne angažira nakon što je saznao za prigovor pojedinca.

  • Nažalost, njezina očekivana uloga nije se ostvarila. Smatrana jednom od najzadivljujućih glumica u regiji, stekla je priznanje 2012. godine kada je uvrštena na IMDb-ov prestižni popis najljepših glumica svijeta u dobi od 40 i više godina. U dobi od 62 godine i dalje se smatra jednom od najljepših žena na našem području, koja zrači urođenom privlačnošću i ženstvenošću.