Rođena 1967. godine u Pančevu, Snežana Babić je svoje školovanje započela u rodnom gradu, završavajući ga do svoje 14. godine. Nakon toga, pohađala je srednju glazbenu školu u Beogradu, svakodnevno putujući iz Pančeva. Od 1988. godine živi i radi u glavnom gradu. Unatoč velikoj popularnosti, uspješno je održala privatni život zaštićen od pogleda javnosti, što predstavlja rijetkost među pjevačima. Prema njezinim riječima, karijeru gradi isključivo uz podršku obitelji i publike, omogućujući joj da napreduje više od tri desetljeća u srpskoj glazbenoj industriji. Isto tako, naglašava da svoj uspjeh ne pripisuje kontroverznim biznismenima, političarima ili strankama, već vlastitoj predanosti i marljivom radu. U svojoj šestoj deceniji, izgleda iznimno dobro i izaziva divljenje svih.

Nakon raskida sedmogodišnje veze s Radomirom Stojanovićem 2009. godine, Snežana Babić Sneki uspjeva sačuvati privatni život od znatiželjnih očiju javnosti. Na temu razvoda govorila je jednom prilikom. “To nije osjećaj u kojem se može pronaći zadovoljstvo, već prepreka koja se mora savladati. Zahtijeva snagu i nepokolebljivo vjerovanje u sebe. Uspjela sam trijumfirati nad tim, zahvaljujući podršci moje publike, snazi mog muzika, te ljekovitost pjesme”, nedavno je podijelila pjevačica za “Kurir”, naglašavajući svoju trajnu vjeru u instituciju braka. Izrazila je uvjerenje o važnosti zajedništva za mlade te istaknula svoje osobno uvjerenje u prirodnu vezu braka, naglašavajući potrebu da netko uz vas pruža utjehu i ljubav. Otkrila je i da ponekad, preplavljene intenzivnim emocijama, suze postanu neizbježne.

“Ima prilika kada suze teku niz lice, a ja se pokušavam utješiti govoreći: ‘Snežana, molim te nemoj plakati.’ Međutim, suze nastavljaju padati. Ipak, potrebno je dopustiti si plakanje, potpuno osloboditi svoje emocije. Možda biste trebali napraviti korak unatrag, procijeniti situaciju i zapitati se: ‘Dobro, gdje sam sada? Kako mogu pronaći rješenje za ovaj problem bez ugrožavanja svojih vrijednosti, dobrobiti onih oko mene i moje vlastite putanje?’ To se odnosi i na posao i na srčane stvari, kako je Sneki ispričala za Hype TV.”