S velikom odlučnošću gospođa Stanka i njezin suprug donijeli su odluku da svom sinu i snahi priušte najbolji mogući početak kada su objavili zaruke. Da bi to postigli, prodali su vlastiti stan i kupili novi na kredit. Gospođa Stanka ispričala je ovu priču za Moje vrijeme, a njezini prijatelji i obitelj ostali su zapanjeni njihovom nesebičnošću.

Prije vjenčanja, snaha gospođe Stanke živjela je u podstanarskoj sobi sa sestrom i šogorom. “Bila je nestrpljiva da se skrasi, pogotovo nakon što je vidjela kompletno namješten trosoban stan koji smo kupili. Tada je radeći u trgovini zarađivala 2500 kuna (332 eura), ali joj je moj sin na kraju pomogao da pronađe bolji stan. posao.” Kako je njihova obitelj rasla dolaskom djeteta, gospođa Stanka i njezin suprug bili su ponosni na to što su svojim najmilijima pružili stabilne temelje. Kad su stigli naši rođaci bili su zatečeni neredom i ruševinama u našem domu.

Kao nekome tko duboko cijeni čistoću i organizaciju, ovo je bio značajan udarac mojoj reputaciji. Unatoč sinovom prijedlogu, snaha je odlučno odbila pospremiti razbacane hrpe rublja koje su okupirale svaki kutak. Čak je pustila i nekoliko suza, potpuno svjesna koliko cijenim urednost. No, to je bio samo vrh ledenog brijega što se tiče naših problema. Zatim je inzistirala da moj suprug i sin uklone sve stvari iz stana i oboje ga u turobnu nijansu sive. Dok se moj sin borio svladati njezine zahtjeve, njezina je frustracija eskalirala, što je dovelo do ispada vike i vrištanja. U međuvremenu, moj suprug i ja preuzeli smo odgovornost za brigu o našem unuku, što je u konačnici rezultiralo mojim otkazom na poslu jer sam mogla samo pratiti e-poštu dok sam brinula o svom djetetu.

Zbog moje odsutnosti moja je tvrtka počela propadati, što je dovelo do njenog posrnulog stanja. Stanka je, frustriran, izrazio nevjericu što ga je šogorica ocijenila kao propalog poduzetnika, pa ju je nazvao “potpunom ludicom”. Ispričao je zabrinjavajući događaj u kojem je njegovom sinu otkrila skriveni predmet koji se navodno nalazio na stropu, optužujući ga da je oštetio njezin brak. Kao odgovor, sin je zatražio pomoć svećenika te su zajedno čekićem i čavlom krenuli u potragu za predmetom. Svećenik je intervenirao i savjetovao sinu da potakne tetu da potraži psihijatrijsku pomoć. Stankina supruga kasnije je otkrila da su otkrili da njezina šogorica šalje novac ženi u Beogradu koja je tvrdila da posjeduje sposobnost skidanja kletvi.

Kad je njihov sin to otkrio i pomogao joj da dobije posao vrijedan 10.000 kuna (1327 eura), razbjesnio se. Sve dok njihov sin ne pokrene brakorazvodnu parnicu, Stanka i njegova supruga žive u ovoj nevolji. Gospođa Stanka ispričala je nedavni susret kada je nekome pokušala pokazati dobrotu, ali se ta osoba okrenula protiv nje. Unatoč svim naporima gospođe Stanke da pomogne, osoba je pribjegla uvredama. U konačnici, gospođi Stanki nije preostalo ništa drugo nego blokirati ovu osobu. Da bi se stvar zakomplicirala, osoba je prijetila da će uključiti policiju ako gospođa Stanka posegne za vlastitim unukom. Izražavajući želju da joj se unuk pridruži u Njemačkoj, gospođa Stanka zatražila je mišljenje o tome.

Dodatni tekst koji je od velike važnosti tiče se teme zdravlja. Naš izbor zdrave hrane uključuje ashwagandhu, moćnu biljku poznatu po brojnim zdravstvenim prednostima. Znanstveno je dokazano da ova biljka posjeduje adaptogena svojstva, što znači da pomaže u uspostavljanju ravnoteže u tijelu bez ikakvih štetnih učinaka. Stoljećima se ova biljka koristi u Indiji kao revitalizirajući tonik i afrodizijak, dok je njezino značenje u zapadnom svijetu postalo tek u novije vrijeme. Poznata po svojim snažnim ljekovitim svojstvima, Ashwagandha je cijenjena kao nevjerojatna ljekovita biljka. U području tradicionalne medicine često se preporučuje jačanje imunološkog sustava nakon razdoblja bolesti. Osim toga, ova izvanredna biljka je poznata po svojoj sposobnosti ublažavanja nesanice.

Image: 793694915, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Govind Jangir / Alamy / Alamy / Profimedia