Davne 1999. godine proslavljeni hrvatski glumac Goran Višnjić stupio je u sveti brak sa svojom voljenom partnericom Ivanom. Prije nešto više od deset godina, suosjećajno su odlučili posvojiti svog sina Tina. Međutim, dogodio se nepredviđeni obrat. Naime, otkriveno je da je Goran bio nevjeran Ivani, a rasvijetlio se i njegov čin prevare, dovodeći ga u nevjerojatno neugodnu situaciju jer je razotkrivena njegova emotivna veza s bivšom šibenskom kolegicom Mirelom Rupić.

Mirela je nakon sudskih bitaka s njim uspješno utvrdila očinstvo svog djeteta. To je dovelo do njegovog prihvaćanja njihove kćeri i kasnijeg pružanja financijske potpore. U početku nije imao nikakav odnos s Lanom, no njihova se veza s vremenom postupno popravljala. Goran Višnjić i Ivana, odlučni u namjeri da prebrode pogreške iz prošlosti, odlučili su proširiti obitelj još jednim djetetom. Dobili su sina po imenu Veliki Leo, koji je rođen uz pomoć surogat majke. Dvije godine kasnije učvrstili su svoju obvezu posvojivši četverogodišnju djevojčicu po imenu Sofia Vivien. Komentari na njihovim objavama na društvenim mrežama otkrivaju skladnu obiteljsku dinamiku, u kojoj sva djeca osjećaju obilje ljubavi, što u njihove živote unosi osjećaj mira. I Ivana i Mirela su svoje zajedništvo pokazale na Facebooku podijelivši objavu koja je dočarala istinu o njihovoj situaciji. Zbog toga je Goranova supruga Ivana donijela odluku o promjeni imena.

Kao odgovor na zabrinutost njezinih odanih obožavatelja u vezi s njezinom odlukom da promijeni ime, osjećala se prisiljenom ponuditi objašnjenje. Stoga se odlučila obratiti ovom pitanju putem otvorenog pisma. Moje ime je Eva Višnjić i predstavljam se u svom autentičnom obliku, bez ikakvih uljepšavanja i preinaka. To sam ja jednostavno jer se više ne poistovjećujem s imenom Ivan. Zbunjujuće mi je da bi ovaj prijelaz drugima uzrokovao bilo kakav poremećaj. Zašto me pojedinci koji me ne poznaju nastavljaju oslovljavati imenom koje sam ostavio iza sebe? Dodatno, zašto se smatra prihvatljivim i uobičajenim da promijenim prezime, ali ne i ime? Iako su mi roditelji isprva namjeravali dati ime Marija, na kraju su se odlučili za Ivanu kako bi umirili drugu rodbinu. Osobito me otac od milja oslovljavao s Nune, rijetko koristeći moje ime. Međutim, ne bojim se kako god me roditelji zovu. Uostalom, oni su moji roditelji i duboko ih volim i poštujem.
Želim razjasniti zabludu: moja odluka da promijenim ime nije imala nikakve veze s Amerikancima koji su se trudili izgovoriti Ivan. Umjesto toga, htjela sam se distancirati od stereotipa povezanih s etiketiranjem kao “Ruskinja” ili usporedbom s Ivanom Trump (važno je spomenuti da mnogi Amerikanci pogrešno izgovaraju ime Ivana kao Ivana).

Donio sam odluku distancirati se od bilo kakvog povezivanja s Trumpom i njegovom obitelji zbog njihovog utjelovljenja vrijednosti koje su u suprotnosti s mojim osobnim uvjerenjima: privrženost, snobizam i nedostatak istinskih načela. Dok Trumpovi sinovi na životinje gledaju samo kao na mete za lov ili sastojke za svoja jela, ja gajim duboku ljubav i poštovanje prema tim stvorenjima. Osim toga, nisam Rus niti imam želju biti. Nakon što sam postao američki državljanin, svim sam srcem prigrlio ideale i vrijednosti koje ova zemlja predstavlja. No, nisam se odrekao svoje hrvatske baštine do koje držim. Zapravo, nevjerojatno sam strastvena u očuvanju svojih kulturnih korijena do te mjere da sa svoje troje djece govorim isključivo hrvatski i obeshrabrujem upotrebu engleskih riječi. Obeshrabrujuće je svjedočiti pojedincima koji se srame svog podrijetla i zanemaruju prenošenje materinskog jezika budućim generacijama. Stoga je ključno razjasniti da se zovem Eva, a ne Ivana, te treba izbjegavati bilo kakvo nepotrebno uzrujavanje ili uznemirenost uzrokovanu ovim nesporazumom.

Kao zagovornik zaštite okoliša, vozim Teslu i pridajem veliku važnost dobrobiti našeg planeta i svih njegovih živih stanovnika. Moje osobne preferencije ne uključuju skupocjeni nakit, dizajnersku odjeću ili bilo koje predmete koji pridonose šteti i patnji živih bića, poput krzna i kože. Za razliku od predsjednika, ja sam potpuno svjestan realnosti globalnog zatopljenja. Nadalje, posjedujem duboku ljubav i suosjećanje prema životinjama i djeci. Zapravo, ponosan sam roditelj dvoje posvojene djece i jednog biološkog djeteta. Nepravedno je optuživati ​​me da dajem prednost dobrobiti životinja u odnosu na zanemarenu djecu, budući da aktivno podržavam i angažiram se u oba razloga. Važno je napomenuti da se nikada nisam borio s ovisnošću o drogama i ne podržavam upotrebu cigareta ili alkohola. Međutim, zalažem se za legalizaciju marihuane zbog njezinih ljekovitih svojstava. Ako ste zainteresirani saznati više o meni, rado ću pružiti dodatne informacije.
Doista, dijelim jedinstvenu vezu s Lanom, izvrsnom i izvanrednom mladom damom s kojom sam imao privilegiju ukrstiti puteve. Moja djeca je jako poštuju. Ipak, imperativ je shvatiti da ona nije moj biološki potomak, što me sprječava da iznosim daljnje pojedinosti ili preuzimam ulogu njezine majke.

Nakon što je primila objavu, Mirela je odmah odgovorila riječima podrške, istaknuvši i dalje prijateljski odnos i ukupno pozitivno stanje njihovih veza. Najdraža Eva, osjećam se ponukanim izraziti da bi svijet, kad bi bio naseljen dušama sličnim tvojima, nesumnjivo sličio raju. Ljubav, suštinska bit čovječanstva, obilno zrači iz vas. Vaše srce zrcali golemo prostranstvo neba, koje obuhvaća nepokolebljivo razumijevanje, spokoj, empatiju i iznad svega neograničenu ljubav prema cijelom čovječanstvu. I Lana i ja svjedočimo ovoj izvanrednoj kvaliteti koja prebiva u vama. Mnogi pojedinci, čak i kad bi im se dodijelilo više vremena, borili bi se da postignu duboke dubine koje vi bez napora utjelovljujete. Ipak, nemojte dopustiti da vas pogađaju postupci zlonamjernih osoba, jer oni sebi na kraju nanose najveću štetu. Čvrsto vjerujemo da prava bit osobe leži u njezinoj nutrini, a njezini postupci služe kao odraz te istine. Iz dubine srca Vam želimo vječnu sreću i topli zagrljaj Vaše troje voljene djece. S iskrenim naklonom, Lana i Mirela.