Lea i Lav Pajkić izmijenili su zavjete na privatnoj ceremoniji u Hramu Svetog Save na Vračaru. Intimnom druženju nazočili su isključivo članovi uže obitelji. Na dostupnim fotografijama vidljivo je da su radosnom događaju prisustvovali Lavova sestra Vila, njegov otac Nebojša, kao i baka i majka Isidore Bjelice. Mladenci su ponosno pokazali svoje burme, zračeći profinjenošću svojim odabirom. Lav, obučen u elegantno tamno odijelo i oštru bijelu košulju, odisao je elegancijom. U međuvremenu, mladenka se odlučila za skromnu, ali gracioznu vjenčanicu.

Privrženost vezi Lav Pajkić učvrstio je prošle godine kada je na Vidovdan zaprosio Leu. Budući da je nedavno diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Leina postignuća su za svaku pohvalu. Isidora Pajkić je u jednom od posljednjih intervjua za HELLO! izrazila želju da njezina djeca vode samostalan život, bez iluzija i uzbuđenja drugih. Bez sumnje, na ovaj značajan dan bila bi ispunjena ponosom na svog sina i put koji je izabrao. Jedna od najpoznatijih srpskih spisateljica Isidora Bjelica, nakon udaje poznata i kao Pajkić, višestruka je ličnost koja se obilježila na polju filmske kritike, režije i dramaturgije. Njezina kontroverzna priroda i upletenost u skandale učinili su je osobom o kojoj se mnogo raspravlja na Balkanu.

Isidora je rođena 10. prosinca 1967. godine u Sarajevu. Osim po svojim bestselerima, prepoznatljivost je stekla i po osebujnim šeširima koji su postali njezin zaštitni znak. Isidoru je tijekom odrastanja otac Dimitrije Bjelica, poznati šahovski pisac i novinar, bodrio na modernost i progresivnost, dok joj je djed Dušan Đurović usađivao tradicionalne vrijednosti. Budući da je njezin otac bio predsjednik Društva književnika, njihov je dom postao mjesto okupljanja cijenjenih pisaca poput Ive Andrića i Meše Selimovića. Isidora je razvila posebno blisku vezu sa svojim djedom, koji ju je naučio čitati i pisati u dobi od četiri godine.

U njihovoj rezidenciji često su boravili poznati šahisti i slavne osobe poput Liz Taylor i Richarda Burtona. Njezina ju je majka dosljedno spašavala od teškoća koje su se javljale zbog njezinih kontrastnih osobina i ponašanja koja su bila u sukobu s rudimentarnom okolinom u kojoj su živjeli. Tijekom ranih godina u osnovnoj školi prkosila je normi odbivši nositi pregaču, što ju je odmah učinilo popularnom među njezinim kolegama iz razreda koji su se svi željeli sprijateljiti s njom. Kako je napredovala kroz srednju školu, Isidoreina zaljubljenost, posebice u punk kulturu, i njezini zadivljujući nastupi privukli su pozornost drugih.

Zapamćena je po svojim odvažnim postupcima, poput recitiranja poezije Lorda Byrona dok se vozila smetlarskim kamionom odjevena u ružičasto, prodaje ljubičica u parku, zavaljenog na otvorenom krevetu dok je njezin dečko svirao violinu i još mnogo toga. Ljubav prema putovanjima odvela ju je na razne destinacije, a ponajprije u Pariz i New York, gradove koji su zauzimali posebno mjesto u njezinu srcu. Bila je poznata kao prva osoba u Sarajevu koja je hrabro prigrlila trend minica. Kroz svoja putovanja ne samo da je istraživala različite dijelove svijeta, već je savladala i pet različitih jezika. Unatoč nekonvencionalnim interesima za književnost, filozofiju i religiju, temama koje su je izdvajale od svojih vršnjaka, uspjela je održati život bez problema držeći se rutine i suzdržavajući se od alkohola i droga.

Godine 1986. ostvarila je značajnu prekretnicu izdavanjem svoje prve knjige “Prvi probuđeni”, koja joj je donijela priznanje i cijenjenu nagradu Književne omladine Jugoslavije. Tijekom iste godine organizirala je značajan “Bal crnih košulja”, događaj koji će imati trajan utjecaj na njezin život i život njezine obitelji. Tvrdeći da je njezina podrška demokraciji, ukidanju vojnog roka i zaštiti LGBTQ+ zajednice privukla pozornost vlasti, osjećala je da je pod stalnim nadzorom.