Svjetski poznata po ulozi Vere u filmu “Spasitelj”, Nataša Ninković je srpska glumica. Rođena 22. srpnja 1972. godine u Trebinju, Nataša je odrasla u tradicionalnom domaćinstvu roditelja Milene i Branka, uz starijeg brata Petra. Majka joj je radila u tekstilnoj industriji, dok je otac nastavio karijeru inženjera. S nepunih sedam godina krenula je na glumački put upisom u dramski studio Mome Brkića. Samo dvije godine kasnije debitirala je u kazališnoj produkciji, ali brzo je postala nezainteresirana za glumu.

Ipak, izvanredan uspjeh na cijenjenom festivalu kazališnih amatera SFRJ promijenio je njezine planove. Umjesto medicinske ili stomatološke karijere, Nataša se odlučila preseliti u Beograd. Uz neosporan talent, bez muke je položila prijemni ispit na Fakultetu dramskih umjetnosti iz prvog pokušaja. Pod vodstvom profesora Vladimira Jevtovića studirala je uz cijenjene kolege kao što su Danijela Nela Mihajlović, Danijela Ugrinović, Danijela Kuzmanović, Karolina Cimeša, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Nebojša Glogović i Boris Pingović. Godine 1994. uspješno je završila studij i diplomirala.

  • Plaža nije svjedočila brojnim fotkama Nataše Ninković, koje je odlučila sakriti od očiju javnosti suzdržavši se od objavljivanja na Instagramu.

S njezinom povećanom aktivnošću na platformama društvenih medija, njezine objave postale su osjetno nesputanije i iskrenije. Nerijetko se, proučavajući profil zanosne glumice, mogu uočiti prethodno prikriveni aspekti privatnosti koji su u ranijim vremenima bili brižno čuvani. U sklopu njezinih obožavateljskih prezentacija nalaze se i fotografije supruga Nenada Šarencea, sinova Matije i Luke te prijatelji i trenuci s tuluma koje s nestrpljenjem iščekuju njezini vjerni pratitelji uvijek u potrazi za svježim sadržajem.

Kako dramska umjetnica Instagram koristi isključivo iz osobnih i profesionalnih razloga bez ikakve namjere utjecaja, broj objava nije toliko obilan koliko bi njezini pratitelji možda željeli. Jasno je da sadržaj svog rada temelji isključivo na emocijama, što je praksa koja je prisutna i danas. Najnovija fotografija glumice pokazuje da je vjerojatno otputovala na more, možda u pratnji svojeg partnera. Dok se na trenutak odmorila na ležaljci, Nataša je vješto oslikala nepreglednu morsku pučinu, prizor koji je mamio usporedbe od svih. Nataša Ninković, kojoj se mnogi dive kao uzoru, ima dobro poznato kolebanje u kilaži, što je među njezinim obožavateljima izazvalo znatiželju oko njenog pojavljivanja na plaži.

Iako publika želi više, čini se da je to granica onoga što je spremna iznijeti u javnost. Ima reputaciju da je izbirljiva u ulogama koje preuzima, prihvaća samo one koje su u skladu s njezinim osobnim vrijednostima i ne uključuju političke programe. Novac joj nije jedina motivacija za glumu, ponekad odabire raditi bez naknade. U srpnju 2016. prekinula je izvedbu predstave “Prah” u Budvi zbog prevelike buke iz obližnjeg kafića. Jasno je dala do znanja da tamo više neće nastupati. Opisujući sebe kao optimisticu s prirodnom sklonošću borbi za opstanak, ona odiše snagom.

Tu snagu pripisuje ljubavi i podršci koju dobiva od svojih najmilijih. Samokontrola joj nije najjača osobina, često pokazuje nestrpljivost i impulzivnost. Ona zanemaruje mišljenje da je “jutro mudrije od večeri”. Brzo se razdraži, prgave je naravi. Incident koji to ilustrira je kada je iznenada otišla s spoja nakon što je u klubu ugledala sudionicu Tijanu Ajfon. Ona ostaje nepokolebljiva u svom odbijanju kompromisa i sudjelovanja u aktivnostima koje ne voli. Zbog svoje sklonosti samokritičnosti izbjegava se gledati na ekranu. S druge strane, vjeruje da se svijet može spasiti ljepotom. Nadalje, slovi kao jedna od najljepših, najzanosnijih, najprivlačnijih i najotmjenijih žena na našim prostorima. List Blic ju je 2007. godine proglasio jednom od najutjecajnijih žena u Srbiji. Četiri godine kasnije časopis Story dodijelio joj je cijenjenu titulu “Osobnosti godine”. Potkraj 2012. godine ugledna tvrtka Gorki list odlikovala ju je prestižnim priznanjem Plamen strasti kao priznanje za njezin uspjeh kao izuzetne žene.