Smrt Marinka Rokvića nikada nije prežaljena Marinko Rokvić preminuo je nakon teške bolesti prije više od godinu dana, a iza sebe je ostavio shrvanu suprugu Slavicu te sinove Nikolu i Marka. Javnosti je manje poznato njegov život prije Slavice. Slavuj nepogrešivog glasa imao je i prvu ljubav koja mu je rodila sina. Smrt Marinka Rokvića pogodila je njegova izvanbračnog sina jednako kao i sve članove njegove obitelji.

  • Prije više od trideset godina Marinko Rokvić bio je u strastvenoj aferi s Milom, kojoj je Dario bio sin, iako je nikada nije oženio, a pjevačica nikada. Sina je bez oklijevanja prihvatila i dala mu svoje prezime. – Imao sam divno djetinjstvo dok nije izbio rat u Sarajevu. Tada nam je teško, ali takav je život. Odavno znam da mi je otac bio pjevač, slušao sam njegovu glazbu na kasetama. Malenko i ja ostali smo u kontaktu, a čak i kad sam se 1995. preselio u Kanadu, nastavili smo se čuti. Dario je svojedobno rekao da je u dobrim odnosima i sa svojom polubraćom Marcom i Nicolom. – Moja mama je divna žena. Uvijek mi pokušava dati više. – Voljela bih da Nikolaj i Marko mogu rasti uz mene, ali to je sudbina. Voljela bih i da smo bliže, ali tehnologija je napredovala i stalno smo u kontaktu.

Dario Rocković svoju je sreću pronašao s Portugalkom s kojom je dobio dva sina, Romea i Matea. On živi u Kanadi i iz nekog razloga nije mogao doći na pjevačev sprovod, ali je što prije požurio u Beograd na četrdesetodnevni parastos – nije imao posljednje želje. Bio je tako ponosan na sve nas, na sve što smo postigli i na to kakvi smo sjajni roditelji bili našoj djeci. Bili smo bliski i to je bila velika stvar. Marco, ja i Nicolina djeca smo jako bliski. Vrijedan sam kao i moj otac, ali nemam talenta za pjevanje.

  • Sinovi nisu slušali Maljenkove pjesme jer nisu govorili srpski, ali su znali da im je djed velika zvijezda – rekao je ožalošćeni sin. Dario je oca posljednji put vidio mjesec dana prije smrti. Maljenkova udovica Slavica nikada javno nije rekla ružnu riječ o Rockovichevoj prvoj ljubavi. Slavica shvaća da su svi dijelom zaslužni što su Rockovichevi sinovi danas postali dobri i ugledni ljudi te je jako sretna što se Dario, Marco i Nikolai vole i poštuju. Smrt Marinka Rokvića donijela je veliku tugu i prazninu, no ostali su sloga i ljubav obitelji koji su Slavici pomogli da prebrodi razdoblje bez voljenog supruga… Marinko Rokvić rođen je 1954. godine u Petrovcu, BiH. Roditelji su mu bili vrlo strogi, a budući da su se bavili samo poljoprivredom, obitelj je teško živjela.

Marinko i njegov brat od malih su nogu pokazivali interes za glazbu pa su sudjelovali na većini školskih priredbi. Volio je pjevati i svirati pjesme na harmonici, dok se njegov brat više bavio automobilima. Obojica su bili samouki i svađali su se samo oko harmonike jer su imali samo jednu. Osim glazbe, Malenko voli trenirati i nogomet.

  • Sestra od strica primijetila je njegov talent i odvela ga u Beograd. Išli su u glazbenu školu “Stankavič”, ali kako je sve bilo puno, mogao je upisati samo odjel klarineta. Unatoč tome, odabrao je Elektrotehničku školu “Nikola Tesla” i pridružio se KUD-u “Nikola Tesla”, gdje je pjevao. Tada se prvi put zaljubio u djevojku koja je išla s njim na probu. Nakon srednje škole diplomirao je elektrotehniku ​​i započeo glazbenu karijeru. Pjevao je uglavnom narodnjake, ali u elitnijim mjestima htjeli su romantiku i starogradsku glazbu, pa je i to naučio.