Rezidencija Tamare Vučić služi kao utočište ljubavi i udobnosti. U malom carstvu u kojem živi Tamara Vučić, cvjeta ljubav i toplina, a sve se vrti oko njenog sina Vukana. U prostranoj i svijetloj rezidenciji obitelji svijetle nijanse dominiraju ambijentom. Prva dama na svom osobnom Instagram računu povremeno podijeli djeliće svog dragog kutka za koji je nedavno otkrila da ga samostalno vodi. Njezin najnoviji post prikazuje raskošnu dnevnu sobu, ukrašenu ukusno odabranim bijelim namještajem i izuzetnim detaljima i cvjetnim aranžmanima.

  • Dom Tamare Vučić odiše atmosferom gracioznosti i sofisticiranosti koja je odraz same prve dame. U bijelim je tonovima i kuhinja u kojoj Tamara često provodi kvalitetno vrijeme sa sinom. Tijekom cijele blagdanske sezone, rezidencija odiše jedinstvenim osjećajem topline dok prva dama i predsjednik Srbije nastoje stvoriti očaravajuće i otkačeno iskustvo za svog malog sina. Privatni život Tamare Vučić i dalje je uglavnom obavijen velom misterija, s vrlo ograničenim informacijama. Čak i prije nego što je postala prva dama Srbije, Tamara Vučić već je izgradila karijeru vrijednu divljenja, koju je dodatno učvrstio njezin izvanredan humanitarni rad koji je zapanjio svjetsku zajednicu. Rođena u Loznici 1981. godine, Tamara Vučić, ranije poznata kao Tamara Đukanović, završila je osnovno i srednje obrazovanje u rodnom gradu prije nego što se preselila u Beograd na nastavak studija.

U početku je upisala studij engleskog jezika na Filološkom fakultetu, a naposljetku je stekla diplomu na Fakultetu političkih znanosti. Tečno govoreći engleski i francuski, Tamara je dodatno proširila svoje znanje diplomiranjem na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova. Od 2010. godine radi kao savjetnica u Ministarstvu vanjskih poslova. Ono što je mnogima ostalo nepoznanica jest da se Tamara bavila novinarstvom i da je nekoć uživala značajnu afirmaciju kao televizijska ličnost. U sadašnjoj ulozi prve dame Srbije svoje vrijeme i energiju posvećuje filantropskim pothvatima.

  • Njezina nepokolebljiva predanost leži u humanitarnom radu, posebice u zalaganju za dobrobit djece i naglašavanju važnosti ranog rasta i razvoja. Tamara je preuzela vodstvo u pokretanju osnivanja Centra za rani razvoj i inkluziju “Ukras sveta”, revolucionarne inicijative. Primarni fokus centra je pružanje iznimne pomoći obiteljima pružanjem rane dijagnoze, intervencije i suvremenih terapija. Tamara, koja nije samo vrsna profesionalka, nego i predana Vukanova majka i supruga prvog čovjeka Srbije, svojim besprijekornim podrijetlom služi kao uzorna figura. Njezin utjecaj nadilazi granice jer se susrela s utjecajnim osobama poput Michelle Obame i Melanije Trump, bivših prvih dama Sjedinjenih Država, Olene Zelensky, supruge ukrajinskog predsjednika, i Peng Lijuan, prve dame Kine. Osim toga, Tamara održava jake veze s pripadnicima plemstva i vrlo je cijenjena sudionica događaja koje organizira obitelj Karađorđević. Trenutno na poziciji predsjednika Srbije, Aleksandar Vučić je istaknuti srpski političar.

Rođen 5. ožujka 1970. u Beogradu, koji je u to vrijeme bio dio Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Vučić se etablirao kao dominantna snaga u srpskoj politici. Tijekom svoje duge karijere preuzimao je različite uloge i prolazio različite faze političkog razvoja. Nakon završetka studija na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, Vučić je krenuo na politički put. Još za vrijeme studija aktivno je sudjelovao u političkim aktivnostima. Kao odani sljedbenik Vojislava Šešelja, čelnika Srpske radikalne stranke (SRS), Vučić se duboko upleo u stranačke poslove.

  • Važno je napomenuti da je tijekom tog razdoblja SRS zastupao čvrsta nacionalistička uvjerenja i žestoko se protivio bilo kakvom stranom uplitanju u Srbiju i bivšu Jugoslaviju. Vučićev put u vladi započeo je kada je preuzeo ulogu ministra informiranja u Vladi Srbije od 1998. do 1999. Naime, tijekom NATO bombardiranja 1999. imao je ključnu ulogu u koordinaciji medijskih aktivnosti i osiguravanju dobrog informiranja javnosti. Nakon toga je postao potpredsjednik Srpske radikalne stranke, gdje je aktivno obnašao dužnost do 2008. Nakon odlaska iz Srpske radikalne stranke 2008., Vučić je odigrao ključnu ulogu u osnivanju Srpske napredne stranke (SNS), koja je prihvatila proeuropsku političku putanju. Brzo se popevši do položaja čelnika stranke, od tada je istaknuta figura u političkom krajoliku Srbije. Nakon mandata premijera Srbije, Aleksandar Vučić je preuzeo dužnost predsjednika 2017. godine.

Tijekom svog vodstva proveo je niz političkih pothvata, donio ekonomske promjene i upravljao preprekama u međunarodnim odnosima. Dok iza njega stoji dio stanovništva, Vučić se suočava s čestim kritikama i kontroverzama. Njegove autoritarne sklonosti, ograničenja slobode tiska i neprozirne političke procedure često se dovode u pitanje.

  • Ima onih koji tvrde da iskazuje pretjeranu sklonost učvršćivanju vlasti i bavljenju nedemokratskim metodama. Kad je riječ o vanjskim odnosima Srbije, Vučićeva vanjska politika ima za cilj čvršće veze s Europskom unijom, a istovremeno održava bliske odnose s Rusijom i Kinom. Na vođenje njegove politike značajno utječe pitanje Kosova koje je u tijeku i ostaje ključno pitanje. Trenutna vladavina vođe osigurava da će se politički pejzaž u Srbiji nastaviti razvijati i napredovati.