Pevačica Slavica Ćukteraš, iz braka sa fudbalerom Vladom Avramovim, ima ćerkicu. Nakon razvoda, njih dvoje vode borbu za starateljstvo, a Slavica se prvi put oglasila o tom teškom procesu.

 

 

 

 

  • U izjavi za domaće medije, Slavica je izrazila svoje osećaje na ivici suza, ističući da je normalno da dete bude uz majku. Izrazila je svoju zabrinutost zbog toga što je ćerka odvedena iz zemlje bez njenog pristanka, što je emotivno veoma teško podnela.

Istakla je da je bila suočena s teškoćama tokom ovog perioda, osećajući fizički, psihički i emotivni pritisak. Pritisak je postao posebno bolan kada je suočena s optužbama da je nepodobna majka, a izjavila je da je to što je nazvana nepodobnom mamom veoma povredilo.

 

 

 

 

 

Vlada je na sudu tvrdio da je Slavica nemarna majka i da želi da dobije starateljstvo nad ćerkicom. Slavica je opisala ovaj period kao pravu torturu, ističući da se suočava sa pokušajima da joj se oduzme starateljstvo i da bude predstavljena kao nepodobna majka. Naglasila je da ne želi da joj dete bude oduzeto i odvedeno u inostranstvo.

 

 

 

 

  • Pored toga, Slavica je prijavila Vladu policiji, tvrdeći da joj je slao preteće poruke i da je doživela psihičko nasilje od strane Avramova. Mera zabrane prilaska od 48 sati izrečena je Vladu kao mera hitne zaštite.

Međutim, Vladin advokatski tim je izdao saopštenje negirajući optužbe i tvrdeći da Slavica nije dostavila nikakve preteće poruke policiji. Navodeći da nije pokrenut krivični postupak protiv Vladina, istakli su da su mu izrečene mere zabrane prilaska na osnovu njegove prijave.

BONUS TEKST

Jedan od prirodnih lijekova koji se često koristi za različite zdravstvene tegobe je đumbir (Zingiber officinale). Đumbir je korenasta biljka koja se već stotinama godina koristi u tradicionalnoj medicini širom sveta zbog svojih brojnih ljekovitih svojstava.

Korijen đumbira ima karakterističan pikantni i osvježavajući okus, koji je prisutan i u sušenom i svježem obliku. Može se koristiti svjež, sušen, u prahu ili kao dodatak jelima i napicima. Osim što je popularan začin u mnogim kuhinjama, đumbir je poznat i kao ljekovita biljka sa raznovrsnim zdravstvenim koristima.

Priprema čaja od đumbira je jednostavna i pristupačna metoda za korištenje ovog prirodnog lijeka. Evo kako možete pripremiti đumbir čaj:

  1. Korak: Nabavite svježi đumbir korijen i operite ga pod mlazom hladne vode. Zatim ogulite tanki sloj korice sa đumbira korijena.
  2. Korak: Nakon što ste ogulili đumbir, izrežite ga na tanke kolutove ili sitno nasjeckajte.
  3. Korak: Stavite 2-3 šalice vode da prokuha u posudi.
  4. Korak: Dodajte nasjeckani đumbir u ključalu vodu i ostavite da se kuha oko 10-15 minuta na laganoj vatri.
  5. Korak: Nakon što je čaj gotov, procijedite ga kroz cjediljku kako biste odstranili komade đumbira.
  6. Korak: Po želji, možete dodati med ili limun kako biste poboljšali okus i dodatno pojačali ljekovita svojstva čaja.

Đumbir čaj ima brojne blagodati za zdravlje. Sadrži antioksidanse i protuupalna svojstva koja mogu pomoći u jačanju imunološkog sistema, smanjenju upala, ublažavanju simptoma prehlade i gripa te olakšanju probavnih tegoba poput mučnine, nadutosti i probavnih smetnji. Također, istraživanja pokazuju da redovna konzumacija đumbira može imati pozitivan uticaj na zdravlje srca, regulisanje šećera u krvi i smanjenje rizika od određenih vrsta karcinoma.

Važno je napomenuti da đumbir čaj nije zamjena za medicinsku terapiju i da se prije početka konzumacije bilo kakvih prirodnih lijekova savjetujete sa svojim ljekarom, posebno ako već uzimate neke druge lijekove ili imate neko hronično zdravstveno stanje.