Hari Varešanović, poznat i kao Hari Mata Hari, otvoreno priznaje da su mu žene omiljeno uživanje, a upuštao se i u izvanbračne afere. Tijekom adolescencije, točnije u dobi od 19 godina, pjevač je razvio duboku ljubav prema Aidi, što je u konačnici dovelo do njihove zajednice krajem 1983. Njihova bračna veza rezultirala je rođenjem kćeri Nađe. Varešanović je u jednom intervjuu otvoreno priznao da u tom periodu nije bio dovoljno zreo i nedovoljno pripremljen da preuzme ulogu oca.

  • Gotovo deset godina kasnije, 1994. godine, u braku s Aidom na svijet je poželio sina Damira. Tek kasnije se doznalo da je pjevačica 1992. godine dobila izvanbračnog sina, što je i sam Hari otkrio puno kasnije u životu. To je bio samo jedan od faktora koji su doprinijeli raspadu njegovog prvog braka s Aidom. Tijekom intervjua za “Puls” 2006. godine, pjevač je iskreno ispričao detalje svog prvobitnog braka s Aidom. Moj ulazak u svijet glazbe bio je isključivo vođen mojom strašću prema samoj umjetnosti, a ne pod utjecajem popratnih poroka koji su često povezani s njom. Uvijek sam vodio čist način života, bez iskušenja droga, alkohola i kockanja. Međutim, postojao je jedan aspekt glazbene scene kojem nisam mogao odoljeti – privlačnost romantičnih veza. Nažalost, moj brak je bio jedino područje u kojem nisam uspio postići uspjeh, ali to je uobičajena posljedica u glazbenoj industriji i što je čudno, to je moj omiljeni porok.

Iako smo supruga i ja imali povremenih nesuglasica, uvijek sam je podsjećao da je ona izabrala biti sa mnom, a ne obrnuto. S 20 godina moja je sudbina kao glazbenika već bila uklesana u kamen, ali čvrsto vjerujem da se svaka prepreka može savladati. Unatoč izazovima, uspio sam održati kompromisni brak sa suprugom, prvenstveno zbog naše djece. Ova me obaveza dovela do toga da provodim svoje vrijeme između Sarajeva i Münchena u posljednjem desetljeću, otkako sam se oženio Jasminkom 2010. nakon razvoda od Aide. Hajrudin Hari Varešanović, renomirani kantautor i pop umjetnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine, nadaleko je poznat kao frontmen benda Hari Mata Hari.

  • Rođen je 16. siječnja 1961. godine u Sarajevu, au rodnom gradu nastavlja živjeti i stvarati glazbu. Uz karijeru započetu sedamdesetih godina prošlog stoljeća, Varešanovićev glazbeni put započeo je kao član sastava Zov i Ambasador. Godine 1985. osnovao je kultnu grupu Hari Mata Hari, koja je od tada proizvela impresivnu diskografiju koja se sastoji od 15 studijskih albuma, zajedno s brojnim singlovima, kompilacijama i live snimkama, sve do 2022. Bend je stekao važnost kroz svoje top hitovi kao što su “Kad dođe oktobar”, “Gdje ti je sudbina”, “Bojim se da te volim”, “Prsten i zlatni lanac”, “Nemam snage da te ne volim, “ “Azra”, “Kao domine”, “Suze ti tako lijepo stoje” i mnoge druge. Njihovi albumi prodani su u stotinama tisuća primjeraka, a publiku su hipnotizirali nebrojenim nastupima diljem bivše Jugoslavije, Europe, Amerike i Australije.

Varešanovićeva postignuća uključuju primanje raznih cijenjenih priznanja, poput prestižne Grand Prize na Hrvatskom radijskom festivalu, uz priznanje za njegovu izvanrednu pop pjesmu i izuzetnu mušku vokalnu izvedbu. S ponosom je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, očaravajući publiku svojom zadivljujućom pjesmom “Lejla”. Osiguravši treće mjesto, urezao je svoje ime u anale povijesti kao najbolje rangirani izvođač iz Bosne i Hercegovine u legendarnoj prošlosti natjecanja.

  • Varešanović je požrtvovani otac koji iz prethodnog braka ima dvoje djece, Nađu i Damira. Godine 1993. ponovno je postao otac izvanbračnog sina Maka, a od tada je pronašao trajnu ljubav i društvo sa suprugom Jasminom Ištuk Varešanović s kojom se vjenčao 2010. godine. Rođen 1961. u Sarajevu, Hari Varešanović je djetinjstvo proveo u selu Vratnik, okružen obitelji duboko ukorijenjenoj u glazbu. Njegov djed, poznati izvođač sevdalinki i violinist, odmalena mu je usadio ljubav prema glazbi. Pokazujući izuzetan talenat, Hari je prvi javni nastup imao još prije polaska u školu, osvojivši publiku u Domu kulture na Vratniku. Sa nepune tri godine pridružio se grupi Omi, a kasnije je postao član benda Sedam šuma. Tijekom osnovnoškolskih godina nastavio je zabavljati publiku i ostvariti svoju prvu zaradu kao glazbenik.

Kao srednjoškolac snimio je svoju debitantsku pjesmu “Zašto je ne uzmem”. Dok je pohađao Srednju elektrotehničku školu u Sarajevu, Harijeva ljubav prema glazbi i fotografiji uvijek je zasjenjivala njegov interes za znanost i akademiju. No, nakon završene srednje škole svoju strast prema glazbi nastavlja upisivanjem studija filozofije u Sarajevu. Zbog silnih obaveza odlučio je nakon tri godine napustiti fakultet. Iako je upisao tečajeve vezane uz prirodnu politiku, nije ih uspio završiti.