Jugoslovenska rok ikona, Slađana Milošević, napustila nas je danas nakon dugotrajne borbe s bolešću u svom domu u Beogradu, u 69. godini života. Tokom godina, pevačica se hrabro nosila s mnogim zdravstvenim izazovima, a pre deset dana primljena je u Zemunsku bolnicu, gde je nažalost preminula. Detalji o njenom sahranjivanju još uvek nisu poznati.

 

Njen prvi komšija otkrio je da je poslednji put video Slađanu, primećujući da je imala probleme s nogama i da su bile izrazito otečene. Nažalost, osim tog komšije, niko drugi u zgradi nije bio u kontaktu s njom.“Poslednji sam je video. Nije razgovarala s nikim, tužila je mnoge i stalno zvala policiju. Ne znamo kada će biti sahrana. Već neko vreme nije bila dobro, patila je od teške bolesti”, rekao je prvi komšija.

Prošle godine, Slađana je otvoreno govorila o svojim zdravstvenim problemima:”Nažalost, rođena sam s narušenim zdravljem. Navikla sam na izazove koje rešavam brzo i efikasno.” Njen poslednji boravak u bolnici trajao je dvadesetak dana, a njeno stanje se naglo pogoršalo, što je bilo neočekivano.

 

“Ono što se dogodilo sa mojim telom je iznenadilo i mene. Verovatno je došlo do faze ‘prenapregnutosti materijala’, kao odgovor na sve što se dešavalo u mom životu, i organizam je odreagovao na mestu najmanjeg otpora, tamo gde sam najslabija”, rekla je Slađana.Na društvenim mrežama je objavila fotografiju na kojoj je bila potpuno neprepoznatljiva, što je ukazivalo na ozbiljno narušeno zdravstveno stanje. Vidno mršavija nego ranije, bila je tek senka žene kakvu smo poznavali.

 

BONUS TEKST:

U susretu sa prirodom: Putovanje kroz nacionalne parkove….

Kada se spomene avantura u prirodi, malo šta može nadmašiti osećaj slobode i čuda koje pruža putovanje kroz nacionalne parkove. Od gustih šuma do prostranih planinskih lanaca, nacionalni parkovi nude neprocenjive prilike za istraživanje, učenje i povezivanje sa divljim svetom.Za ljubitelje prirode, svaka poseta nacionalnom parku predstavlja priliku za otkrivanje novih vrsta biljaka i životinja, kao i za istraživanje bogate geološke i ekološke raznovrsnosti. Mnogi od ovih parkova čuvaju retke i ugrožene vrste, čime pružaju važan prostor za očuvanje biološke raznovrsnosti.

Međutim, nacionalni parkovi nisu samo oaza divljine; oni su i centri za aktivnosti na otvorenom, poput planinarenja, kampovanja, ribolova i fotografisanja. Posetioci imaju priliku da se suoče sa izazovima staza koje vode kroz divljinu, dok istovremeno uživaju u miru i tišini prirode.Osim toga, posete nacionalnim parkovima pružaju jedinstvenu priliku za edukaciju o važnosti očuvanja prirode i održivog korišćenja resursa. Posetioci mogu učiti o istoriji parka, njegovom ekosistemu i ulozi koju igra u očuvanju globalne biosfere.

Nacionalni parkovi su takođe važni turistički resursi, privlačeći milione posetilaca širom sveta svake godine i doprinoseći lokalnoj ekonomiji kroz turizam i usluge.U svetu koji sve više teži urbanizaciji, nacionalni parkovi su dragoceni podsetnik na važnost očuvanja prirode i njenog divljeg duha. Putovanje kroz ove parkove nije samo avantura, već i prilika za povezivanje sa prirodom na način koji duboko obogaćuje dušu i osvežava um.