Proslavljamo Božić, najradosniji hrišćanski praznik. U susret ovom prelepom danu, pravoslavni vernici su obeležili Badnje veče, ceremoniju koja se tradicionalno održava 6. januara uveče. U srpskim domovima, ovo veče je rezervisano za porodično okupljanje, uz posnu trpezu i poštovanje starih običaja koji izmamljuju osmehe na licima svih ukućana, posebno dece.

Ni dom Tamare Vučić, prve dame Srbije, nije bio izuzetak. Ona je podelila mali uvid u porodični kutak i obeležavanje Badnje večeri putem svog Instagram profila.

Na njihovom stolu su se našli badnjak, pšenica, raznovrsno voće, simboli koji krase praznične trpeze širom zemlje. Tamara je ujedno uputila divnu poruku, podsećajući nas na važnost ljubavi i zahvalnosti tokom praznika, ističući da kada su naša srca ispunjena ljubavlju i zahvalnošću, naš dom postaje oaza topline i radosti. Srećno Badnje veče! – poručila je Tamara.Badnje veče u domu Tamare Vučić

Uz divnu poruku, Tamara je izrazila suštinu prazničnog duha i podsetila nas na vrednosti koje bismo trebali nositi tokom ovog perioda. “Kada su naša srca ispunjena ljubavlju i zahvalnošću, naš dom postaje oaza topline i radosti. Srećno Badnje veče!” – poručila je Tamara. Dodatno je pokazala deo svoje porodične tradicije u drugom snimku, ističući prisustvo pijukanja, prelepog običaja s slamom, koji posebno raduje decu, uključujući i malenog Vukana.

U drugom snimku, Tamara je prikazala još jedan neizostavan običaj u njihovom domu – pijukanje sa slamom. Ovaj divan običaj, koji naročito raduje najmlađe i malenog Vukana, dodatno je ulepšao njihovo Badnje veče.Pijukanje u domu Vučića na Badnje veče