Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, poznati po izvanrednom skladu, slave više od deset godina srećnog braka. Njihova trajna ljubav očigledna je svakome tko ih vidi zajedno, podsjećajući na strast koja je bujala od samog početka – što je rijetkost u današnjem svijetu. Njihova nesvakidašnja ljubavna priča započela je na pravi filmski način, sudbinom spojeni tijekom suradnje na filmu “Zona Zamfirova”. Vojin je odmah prepoznao u Slobodi idealnog partnera za sebe. Zanimljivo je da je u to vrijeme Vojin bio u braku sa Natašom Milovanović, voditeljkom na Trećem programu RTS-a. Sudbina im je spojila putove na snimanju “Zone Zamfirove”. Vojin se prisjetio nezaboravnog trenutka kada je prvi put primijetio Slobodu. Iako je nisu smatrali fizički privlačnom, prepoznali su njen potencijal da postane zvijezda filmske industrije.

Sloboda je bila tinejdžerka kada je prvi put vidjela Vojina. Ironično, na kraju su zajedno proslavili njegovu momačku večer, nesvjesni budućeg susreta. Sloboda se rado prisjeća dugotrajnog prijateljstva s Vojinom, koje je započelo radom na studentskom filmu kada je imala samo 17 godina. Ona cijeni Vojinovu karizmu i divan karakter.Njihova veza duboko je obogaćena miroljubivom prirodom njihove zajednice i zajedničkim profesionalnim putem. Kroz iskustva koje dijele, razvili su duboko razumijevanje jedno za drugo. Baš kao i drugi bračni parovi, moraju odvojiti vrijeme usred nepredvidljivosti glumačkih karijera. Ključno je prihvatiti realnost i oduprijeti se pritiscima da se prilagode ili žive život koji nije u skladu s njihovim pravim identitetom, što je istaknuto u Slobodinom intervjuu za “Gloriju”.

“Sretna sam što imam Vojina, koji je desetljeće stariji od mene i posjeduje izvanrednu razinu staloženosti i smirenosti u odnosu na mene. On unosi osjećaj vedrine čak i usred nesuglasica, karakterizirajući našu zajednicu stabilnošću, napetošću i uzbuđenjem”, izjavila je Sloboda. Njihov brak suočio se s mnogim izazovima, ali ljubav je uvijek prevladala. Brak može biti zastrašujuće putovanje, posebno u današnjem brzom svijetu, ali kada je izgrađen na temeljima ljubavi i blagoslovljen, put postaje lakši. Njihova duboka ljubav rodila je dvije kćeri, Veru i Milu, koje odgajaju u skladu sa svojim kulturnim tradicijama. Sloboda Mićalović je rođena 1978. godine u Tutinu, Srbija. Još od malih nogu pokazivala je interesovanje za glumu. Nakon završetka osnovne škole, upisala je srednju školu za glumu u Novom Sadu, gde je stekla osnovna glumačka znanja i veštine. Kasnije je nastavila školovanje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je usavršavala svoje glumačko umeće.

Sloboda Mićalović je tokom svoje karijere ostvarila značajne uloge u brojnim filmovima, televizijskim serijama i pozorišnim predstavama. Njena glumačka sposobnost, emotivna dubina i autentičnost na sceni privukli su pažnju publike i kritike. Neki od njenih najpoznatijih projekata uključuju filmove “Ivkova slava”, “Jesen stiže, dunjo moja”, “Zona Zamfirova” i televizijske serije poput “Ranjeni orao” i “Porodično blago”. Vojin Ćetković, rođen 1971. godine u Beogradu, takođe je jedan od istaknutih glumaca svoje generacije. Nakon završetka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, brzo je započeo svoju profesionalnu glumačku karijeru. Vojin je poznat po svojoj svestranosti i talentu za interpretaciju različitih likova. Publika ga pamti po ulogama u filmovima poput “Lajanje na zvezde”, “Zona Zamfirova” i “Kad porastem biću Kengur”, kao i po ulogama u popularnim televizijskim serijama kao što su “Ranjeni orao” i “Porodično blago”.