Već dugi niz godina cijeli svijet je duboko zabrinut za dobrobit legendarnog Michaela Schumachera, a nedavni članak koji je objavio Mondo otkrio je uznemirujuća otkrića koja ukazuju da je njegova situacija daleko od poželjne. Bilo je to 2013. godine kada je Schumacher doživio tešku skijašku nesreću u kojoj je teško povrijeđen, što je izazvalo val nagađanja i tjeskobe u vezi sa sudbinom neuporedivog vozača Formule 1.

Nakon ovog tragičnog incidenta, Šumaherova porodica je odlučila da ga zaštiti od znatiželjnih očiju javnosti, odlučno odbijajući da deli bilo kakve vizuelne novosti kao što su fotografije ili video zapisi. Međutim, nudeći tračak uvida u trenutno stanje stvari, Johnny Herbert, bivši vozač Formule 1 koji je nekada sarađivao sa Schumacherom u Benettonu, sada se oglasio kako bi bacio svjetlo na trenutno stanje zagonetnog vozača.

U svijetu Formule 1 postoji jedno ime koje se ističe iznad svih drugih – Michael Schumacher. Međutim, prema riječima njegovog bivšeg saigrača Johnnyja Herberta, legendarni trkač je samo sjena samog sebe. Herbert, koji je imao sjajnu karijeru u raznim timovima kao što su Benetton, Tyrrell, Lotus, Sauber, Stewart i Jaguar od 1989. do 2000. godine, tvrdi da se Schumacherov život dramatično promijenio nakon tragične nesreće.

Ne samo da je nesreća promijenila Michaela, već je imala i dubok utjecaj na njegovog brata Ralfa. Pošto je imao priliku da često komunicira sa Ralfom Šumaherom tokom njegovog boravka u Sky Germany, Herbert govori sa mesta poznatog i iskrenog zabrinutosti. On je iz prve ruke svjedočio transformaciji koju je Ralf doživio nakon nemilog događaja u kojem je bila uključena Mihaela. Ralf je, opterećen brojnim porodičnim obavezama, izrastao i evoluirao u sasvim drugu osobu. Danas se smatra istinski dobrom osobom, čiji je karakter oblikovan izazovima s kojima se suočio.