Osumnjičeni su iscrpili sve moguće opcije podnošenjem brojnih žalbi, ali je presuda jedinog okružnog suda u zemlji ostala čvrsta u odbacivanju njihovih tužbi kao neosnovanih. Ovaj incident dogodio se tragičnog dana pre četiri godine, tačno oko 10.30 časova, kada je Miša Jovanović iz Lazareva izvršio gnusan čin nasilja u renomiranoj kruševačkoj kafani poznatoj kao “Mali Pariz”.

Prema rečima svedoka, Gordana Jovanović i njen brat Goran Radosavljević već su bili prisutni u letnjoj bašti kafića i uživali u kafi, kada je Miša stigao dvadesetak minuta kasnije. Miša je tada imao 57 godina i jedina namera mu je bila da ubedi Gordanu da mu se vrati, pošto su se ona i njena deca preselila iz Lazarevca dva meseca ranije.

Međutim, uprkos njegovim upornim molbama, Gordana je odlučno odbijala da se pomiri, što je samo pojačalo Mišin bes i frustraciju. Na kraju je došao do tačke ključanja, ustao je sa svog mesta i dao jezivu izjavu da ne samo da će okončati Gordanin život, već i nauditi nedužnoj deci i na kraju oduzeti sebi život.

Stravični incident se odigrao kada je Jovanović neočekivano mahnuo revolverom, uperivši ga u Gordanu i Gorana i povukao obarač ne jednom, već dva puta, zadavši smrtonosne pogotke u Gordaninu glavu i nanevši mu tešku povredu u glavu. Nakon ovog šokantnog čina, Miša je bježao sa lokacije, ostavljajući svjedoke zapanjene i potresene. Potraga za pravdom dovela je do toga da su vlasti otkrile Mišu u prostranom kukuruznom polju u blizini mirnog sela Brđani, gdje je tragično odlučio da okonča svoj život samonanesenom ranom na glavi.