Dejan Pantelić je jedan od omiljenih ličnosti  u Srbiji, jednom se suočio sa teškom bolešću koja je donela najteže poglavlje u životu njegove porodice. Godine 2012. dijagnosticirana mu je opasna bolest i on i njegova porodica bili su primorani da se suoče s ogromnim izazovima. Put do oporavka bio je mukotrpan i neizvjestan, ali oni su istrajali, izlazeći kao pobjednici iz iskušenja.

 

 

 

Dejan je za naše izdanje pričao o tome kako je pronašao snagu da nastavi dalje u najtežim trenucima. Inspiraciju je pronašao u svojoj viziji budućnosti kojoj je odbio da se preda. Dok priča svoju priču, pogled mu pada na fotografiju sina Vukašina i ćerke Lane na njegovom stolu. Težina neizvršenih obaveza koje je imao prema porodici, a posebno Vukašinove propuštene prilike da igra košarku i fudbal i Lanina šetnja niz prolaz, u tim trenucima mu je opterećivala glavu. Uprkos izazovima sa kojima se suočavao, odbio je da odustane zbog nepotrebnog tereta koji bi to nametnuo njegovoj supruzi, koja je već podnijela značajne žrtve za njihovu porodicu. Ovo su bile samo neke od brojnih misli koje su mu zaokupljale um tokom teških vremena, a koje je otvoreno podijelio za „Story. Dejan Pantelić je izašao kao pobednik iz izazovnog poglavlja svog života, a njegova supruga Mione pružala mu je čvrstu podršku i snagu. Tokom tog perioda, Mione je služio kao njegov glavni advokat. Naša veza je toliko jaka da povremeno možemo komunicirati bez riječi. Rast i razvoj naše djece usklađen je s našim vlastitim napretkom. Uprkos preprekama koje se pojavljuju, drago nam je što svoju djecu odgajamo na isti način kao i naši roditelji prije nas. Naš glavni cilj je usaditi vrijednosti suosjećanja, nenasilja i pozitivnog pogleda na život – ne samo kao floskulu, već kao istinsko uvjerenje.

 

 

 

Negujemo blisko prijateljstvo sa našom decom, zadržavajući svoju ulogu roditelja. Naš mladalački duh nam omogućava da ostanemo u toku sa aktuelnim trendovima i tehnikama, kao da smo jučer izašli iz učionice. Na početku godine ponovo su se pojavili zdravstveni problemi voljene televizijske ličnosti. Na kraju je odlučio da se povuče iz javnog života, navodeći kao razlog želju da sačuva energiju za svoju porodicu. Ipak, on će istrajati u svom radu u televizijskoj industriji, iako u svojstvu iza scene. Ova odluka je izazvala osjećaj melanholije među njegovim pristalicama.