Popularna pevačica Aleksandra Prijović je prije nekoliko dana održala svoj prvi solistički koncert u prepunoj beogradskoj Areni . Naime , nakon Beograda planirala je nastup u pet zagrebačkih Arena, kao i tri koncerta u Sarajevu. U sarajevskoj “Zetri” krajem mjeseca organizatori su najavili predstojeći pretres svih posjetilaca na ulazu. Strogo je zabranjeno unošenje hrane, pića, oružja, opijata i drugih opasnih supstanci ili predmeta, a svi ilegalni predmeti će biti oduzeti.

 

 

 

Organizatori su istakli da im je sigurnost na prvom mjestu i da nastoje održati zavidan nivo sigurnosti. Samo prijateljski podsjećamo, karte za prva dva koncerta 28. i 29. oktobra već su u potpunosti rasprodate. Ipak, kupovina karata za treći koncert je i dalje otvorena i dostupna.

Ivana Kindl, saradnica spikera iz Hrvatske, iznela je svoja razmišljanja o trijumfu folk pevačice iz Srbije. U protekle dvije decenije dogodile su se značajne promjene kao rezultat dolaska digitalnog doba, koje je sve učinilo dostupnijim. Dolaskom novih generacija pojavili su se novi stilovi i žanrovi, a mi trenutno živimo u dobu u kojem se sve dešava prebrzo i prečesto. Mladi su se posebno navikli na trenutno zadovoljstvo i sadržaj im je dosadio alarmantnom brzinom. Radi se o tome da su prethodne generacije, kao i moja, odgajane u svijetu koji više ne postoji, zbog čega smo često zatečeni brzim tempom promjena, ističe Ivana.

 

 

 

Prema Kindleu, postoji nekoliko različitih puteva kojima muzičari mogu krenuti kada je u pitanju njihov odabrani muzički stil. Neki će možda odlučiti da ostanu vjerni svom individualnom stilu, čak i ako to ne rezultira nužno prepunim koncertnim dvoranama. Drugi se mogu odlučiti za žanrove koji su masovno privlačni. Konačno, ima onih koji su ili odustali od svojih muzičkih poduhvata ili su se prebacili na drugu industriju.