Novak Đoković odavno pleni medije, a ta fascinacija se proteže i na njegovu porodicu. Jedan aspekt koji je privukao značajnu pažnju je izuzetna otpornost koju je pokazao njegov sin. Međutim, Stefan odstupa od ove dugogodišnje porodične tradicije i ima jak afinitet prema Partizanu, na veliko iznenađenje njegove porodice.

Stefana su, uprkos tome što je bio tek malo dete, oduševile kontrastne crno-bele boje kluba Partizan, što je Novak zdušno prihvatio. Samim tim, Novak često dolazi na utakmice Partizana kako bi vatreno bodrio sina, pokazujući mu nepokolebljivu podršku i ljubav prema njemu. Iskrenost njegove lojalnosti ovom specifičnom klubu je nepogrešiva, uprkos tome što se protivi uvjerenjima cijele njegove porodice, a posebno njegovog djeda Srđana Đokovića.

U dokumentarcu „Novak – neispričane priče“ Novakova majka, Dijana Đoković, udubljuje se u ovu neobičnu situaciju i iznosi zadivljujuće detalje. Novak čvrsto stoji iza svoje privrženosti Partizanu, čak i van mečeva protiv rivala Crvene zvezde, rekavši: “Oni će uvek biti naš tim”. Očekuje se da će i dalje biti entuzijastičan navijač Partizana, čak i kada se suoči sa strašnim protivnicima poput Reala ili Barselone. Stefan je veoma cenjen i smatra se izuzetnim mladićem, što je osećanje koje odjekuje i njegova ponosna baka. Kako nastavlja da raste i pronalazi svoje mjesto u svijetu, postaje sve jasnije da on procvjeta u izuzetno privlačnu i inteligentnu osobu.

Njegova strast prema tenisu prevazilazi sva druga interesovanja, a razvio je i duboku naklonost prema Partizanu. Razlozi ovog obožavanja ostaju misterija za njegovog djeda, koji ne uspijeva shvatiti njegov značaj. Stefan, sa druge strane, duboko ceni Partizan, pripisujući svoju novootkrivenu lojalnost okrepljujućem ambijentu kluba i zadivljujućoj atmosferi. Dijana Đoković, svjedok Stefanovog izuzetnog karaktera, opisuje ga kao istinski dobrodušnog mladića koji nesumnjivo zaslužuje divljenje i poštovanje.