Očevim stopama, sin Nebojše Glogovca je krenuo putem u umetničkom carstvu. Ipak, vredi napomenuti da se Nebojša nikada nije otvoreno reklamirao niti delio slike svojih sinova Gavrila i Miloša. Miloš je tek prošle godine primljen u program cenjene filmske i televizijske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Dve godine kasnije, 2001. godine, porodica je dočekala još jedan snop radosti, Miloša, koji će na kraju krenuti slavnim stopama svog oca. Inspirisan izuzetnim talentom i strašću Nebojše Glogovca za scensku umetnost, Miloš je krenuo na put ka ostvarenju sopstvenih umetničkih snova. Njegova nepokolebljiva posvećenost dovela ga je do upisa na prestižni Fakultet dramskih umjetnosti, gdje je odabrao specijalizaciju u zadivljujućim poljima filmske i TV režije.

Tako naslijeđe ljubavne priče Nebojše Glogovca sa Minom ne samo da obuhvata njihovu duboku povezanost već se proteže i na sljedeće generacije. Njihova zajednica ostaje urezana u anale njihove porodične istorije, služeći kao izvor inspiracije i motivacije za težnju njihove djece za svojim umjetničkim težnjama. Nakon 18 godina braka, par je doneo odluku da raskine vezu, ali je uspeo da održi prijateljski odnos. Mina Glogovac, rođena u Beogradu 1970. godine, završila je školovanje na Fakultetu primenjenih umetnosti na smeru primenjeno slikarstvo.

Nakon toga je magistrirala i dvije godine posvetila stručnom usavršavanju u Firenci. Mina, koja je bila prva supružnica Nebojše Glogovca, pomno je skrivala od medija, a trenutno radi kao docent na svom cijenjenom fakultetu. Prema njenoj biografiji, uspešno je kurirala brojne samostalne izložbe i izvela izvanredan broj od 18 prepoznatljivih projekata enterijera i eksterijera za značajne objekte u Srbiji, pa i van njenih granica.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here