Profesionalni put Miroslava Ilića trajao je više decenija, međutim, bio je okaljan kontroverznom kontroverzom oko njegovog odbijanja da prizna svog vanbračnog sina Devina, rođenog iz romantične veze sa Mirjanom Antonović.

Sam intenzitet njegovog bijesa prožimao je zrak, stvarajući atmosferu straha i navodeći da se svi sklone s njegovog puta. Osoba koja je blisko upoznata sa porodicom izjavila je da je izgledao u pomamnom stanju, pokazujući osobine koje podsjećaju na poremećeno i nekontrolisano stvorenje. Shodno tome, organi za provođenje zakona nisu imali izbora nego da intervenišu u situaciji. Po dolasku u prostorije, patrolni službenici su naišli na Marka, koji je bio u bijesu i histeriji, kako je silovito i mahnito udarao po vratima.

Uprkos najboljim naporima onih oko njega da ga umire, on je ustrajao u svom napadu, išao je do toga da je fizički nasrnuo na policajce i dobacivao im uvrede dok je mahnito mahao rukama. Situacija se dodatno produžila jer je on nepokolebljivo odbijao da pruži bilo kakav oblik identifikacije na pitanje. Kako se navodi, spor je trajao sve dok pevač, u društvu supruge Gordane, nije stigao na lice mesta u pokušaju da ublaži napetost.

Ostaje nejasno da li je on lično pozvao ili je zabrinuti komšija upozorio nadležne u njegovo ime. Učinjeni su razni pokušaji da se povrati smirenost i ublaže eskalirajuće tenzije. Na kraju su roditelji uspjeli nagovoriti sina da se povuče u stan i prekine otpor policiji. Nakon ubeđivanja roditelja, Marko je nevoljno predao ličnu kartu službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Izvor koji je otkrio ove informacije naglasio je da nije bilo hapšenja jer nema indicija da je izvršeno krivično djelo.