Haris i Melina Džinović dosljedno izražavaju neizmjeran ponos na svoju djecu Đinu i Kanu, ističući od najveće važnosti njegovanje dobrote i poštenja. Iako su svojoj djeci pružili sve prilike, krajnji cilj im je da samostalno postignu uspjeh. Roditelji služe kao vodiči i izvori podrške, nudeći pomoć kad god je to potrebno, ali se suzdržavaju od nametanja vlastitih očekivanja i želja svojoj djeci.

Đinu (20) smo već poprilično upoznali, a njezina privlačnost, šarm i zanosna figura ne prestaju privlačiti pažnju. S druge strane, njezin mlađi brat Kan, koji je nedavno proslavio 18. rođendan, donedavno je bio enigma. Rijetko se pojavljuje u javnosti i namjerno se kloni medija, nema želju za pažnjom niti jurnjavu za popularnošću, što dokazuje njegova minimalna prisutnost na društvenim mrežama. Sa skromnim praćenjem od približno 6000 osoba na Instagramu, jasno je da Khanova prava strast leži u prepuštanju ekstravagantnim putovanjima u egzotične krajeve.

Simpatična brineta već je zarobila njegovo srce, a mladi Džinović ne libi se izraziti duboku ljubav. Čak je objavio i sliku s prekrasne večeri provedene sa svojom dragom osobom. Nakon ovog otkrića, brojni su pojedinci primijetili njegovu transformaciju u pravog džentlmena, ističući njegov sve veći šarm.

Na Instagramu se prije dvije godine pojavio zadivljujući video koji prikazuje Džinin nastup uživo u prekrasnoj vili, a Kan se iznenađujuće pojavljuje u snimci. Ovaj rijedak Kanov pogled oduševio je javnost, iako Harisovoj dragoj nije baš sjela. Zaigrano mu je izrazila svoje negodovanje, rekavši: „Seljačino neodgojena! Nabavi malo manira i nauči se ponašati.” – kazala je kroz smijeh. Kod svih pojedinaca pojavila se znatiželja u pogledu prirode Harisove veze sa sinom.

Haris se, poštujući nasljednikov izbor, suzdržava od pritiska da zajedno posjećuju nastupe i javna događanja, a jednom drugom prilikom otvoreno je govorio o svom pristupu roditeljstvu i odgoju svoje djece. “Vjerujem da sam bio dobar otac. Čini se da oni sami sebi stvaraju više problema nego što bismo mi ikada mogli za njih. Posjeduju mnoštvo praznina u svom znanju, ali arogantno vjeruju da posjeduju sveobuhvatnu mudrost. U prošlosti je bio običaj da svi ostanu u kući kada se otac vrati s posla, no nažalost ta je tradicija izblijedjela bez ikakvog pozitivnog ishoda. Urednost je nekoć bila dobro poznata vrlina. Danas, kada se raspitujem o aktivnostima svog sina, on tvrdi da uči, što je najveća šala koju svako dijete može izvesti, jer je dobro svjestan da će moj odgovor biti: “Bravo, samo tako nastavi.” – Haris je bio iskren tokom jednog intervjua.

Prema otkriću Meline Džinović, djeca se više plaše njenog odgovora. Melina je u “Premijera – Vikend specijalu” priznala da iako je s Harisom veže prijateljska veza, ukućani su skloniji oprezu prema njoj. Ova dinamika da jedna osoba preuzme drugu ulogu je uobičajena, ali općenito, njihovo kućanstvo održava osjećaj sklada i ravnoteže.