Aleksej Bjelogrlić, sin Dragana Bjelogrlića, krenuo je očevim stopama i krenuo sličnom putanjom karijere, iako mu to možda nije bila početna namera. Međutim, njegov uspon do slave bio je brz, zaokupljajući pažnju i radoznalost šire javnosti. Po završetku studija u beogradskoj 14. gimnaziji, talentovani mladi glumac nastavio je školovanje na prestižnom Fakultetu dramskih umetnosti, gde je napredovao pod vođstvom renomiranog profesora Dragana Petrovića Peleta.

Dok je Aleksej neosporno napravio značajne iskorake u lokalnoj glumačkoj zajednici, on svjesno odlučuje da zadrži prikrivenu ličnost i izbjegne medijska reflektora. Shodno tome, intervjui s njim su rijetkost, jer osjeća nelagodu kada ga ispadnu u oči javnosti, uprkos tome što aktivno nastavlja karijeru u centru pažnje. Aleksej, potomak proslavljenog Dragana Bjelogrlića, isplivao je kao veoma cenjen glumac sam po sebi, očaravajući publiku svojim očaravajućim nastupima.

Njegova nevjerovatna sposobnost da bez napora odiše karizmom i zarobi srca gledatelja navela je mnoge da prave poređenja između njega i njegovog oca, često ga nazivajući oličenjem arhetipa “bijelog momka” među mlađom generacijom – prikladan opis koji služi kao vrijedna prednost za ovaj rastući talenat u području glume. Uprkos velikoj popularnosti i širokom priznanju, čini se da je ambiciozni glumac i dalje vođen nemilosrdnom potragom za izvrsnošću u svom zanatu.

Očigledno, on pridaje najveći značaj svojoj karijeri, dosljedno dijeleći uvide u svoje profesionalne poduhvate i postignuća kroz mnoštvo zadivljujućih snimaka koji krase njegov Instagram profil. U prethodnoj izjavi, Aleksej je izrazio nedostatak percepcije sebe kao renomiranog pojedinca, ističući da svaka potencijalna slava koju bi mogao steći neće biti pripisana njegovim ličnim dostignućima, već njegovom porodičnom imenu. Iako je ova spoznaja možda u početku izazvala nelagodu kod Alekseja, on je od tada to prihvatio i sada se ponosi poreklom svojih predaka.