Tragično, sestra Julije Roberts odlučila je okončati svoj život 2014. godine. Nakon nesretne vijesti, saznalo se da je Nancy Motes iza sebe ostavila oproštajno pismo u kojem je elokventno izrazila svoje duboke emocije prema Juliji, čime je zaokupila pozornost javnosti, ali Juliji su ostala mnoga neodgovorena pitanja i misterije.

Prema insajderu koji je razgovarao s NY Daily Newsom, nakon njezine smrti otkriveno je oproštajno pismo od pet stranica, s tri stranice posvećene raspravi o tome kako je “njezina sestra utjecala na njezinu odluku”. Tvrdnje su u skladu s porukom na Twitteru koju je Nancy objavila nekoliko mjeseci prije svoje prerane smrti u dobi od trideset sedam godina. Nancy je izjavila da je njezina sestra jasno dala do znanja da već ima obilje ljubavi od svojih prijatelja i obožavatelja, pokazujući da joj nije potrebna nikakva dodatna ljubav. Ovo otkriće dovodi u pitanje percepciju nje kao “America’s Sweetheart”, razotkrivajući drugu stranu njezina karaktera.

Desetljeće kasnije, John Dilbeck, Nancyn zaručnik, odlučio je istupiti. U izjavi danoj za Daily Mail, prebacio je dio krivnje za optužbe i na Juliju i njihovu majku Betty. Kao da sam bio zarobljen u stanju nesvijesti, sa životom koji se zaustavio i svijetom oko mene koji se ruši nakon njezine smrti. Nisam se uspio oporaviti, a od tada je prošlo dugih deset godina. Nisam uspio uspostaviti nikakve značajne veze od Nancynog odlaska. Praznina koju je ostavila u mojoj duši ostaje neispunjena, zbog čega se osjećam šuplje i nepotpuno. Kažu da je pronaći srodnu dušu sreća, a možda je Nancy bila moja. Unatoč mojim naporima da zadržim nadu, evo nas, desetljeće kasnije, i djelići mog života nikad se više nisu sasvim spojili. Vizija koju sam imao o budućnosti s njom bila je uništena, ostavljajući moje postojanje u ruševinama.

Unatoč šutnji o potresnim okolnostima, glumica je svojom hrabrošću zaprepastila brojne pojedince. Samo mjesec dana nakon razornog gubitka sestre, počastila je Oscara blistavim osmijehom. Tijekom ovog prestižnog događaja snimljen je kultni selfie s Ellen DeGeneres i nizom poznatih holivudskih zvijezda. Nancy je na rastanku izrazila duboku gorčinu prema svojoj sestri. Glavni uzrok moje duboke depresije leži u mojoj majci i pojedincima koji tvrde da su moja ‘braća i sestre’. John sada dijeli svoje stajalište o Juliji i njezinoj dinamici s njezinom sestrom: “Pismo pruža neosporan dokaz nemilosrdne i uvrnute muke koju je Nancy proživjela tijekom cijelog svog života. Zaista je srceparajuće.

Svakome je očito zašto je Nancy, u svom očajnom stanju, vjerovala je da je jedini izlaz iz ove torture da okonča vlastiti život. To je bilo njezino nedvosmisleno uvjerenje”, potvrdio je. Izlaganje brojnih pojedinaca, posebno onih s otrovnom slavom, stvorilo je iščekivanje Julijinog konačnog pada. Vjeruje se da je taj pad neizbježan i da će se dogoditi u dogledno vrijeme. Međutim, fokus se pomaknuo na druge skandalozne pojave koje se, čini se, pojavljuju alarmantnom učestalošću. Uz to, brzo prijeđimo na sljedeći skandal bez zadržavanja na prethodnom.