Poznata po svojim preciznim predviđanjima događaja širom svijeta, Baba Vanga, proslavljena vidovnjakinja s Balkana, također daje neprocjenjive savjete o postizanju domaćeg blaženstva. Da biste izvukli povoljnu sreću, predlaže se da zaštitite svoje prebivalište stranim srebrnim novčićem koji će služiti kao zaštitni šarm. Njegovanje skladnog životnog prostora uključuje čekanje mladog mjeseca i reorganizaciju namještaja. Nadalje, ključno je ne odbacivati ​​djelomično pojeden kruh, bez obzira u kakvom je stanju, jer to može dovesti do pogoršanja dobrobiti ukućana. Umjesto toga, preporučuje se ponuditi kruh životinjama ili pticama kao hranu.

Ako se dogodi nezgoda, vaša je dužnost preuzeti odgovornost za posipanje soli uz vanjske rubove svakog prozora u stanu. Sol bi trebala ostati nesmetana dok nam se sreća ponovno ne osmjehne. U takvom trenutku potrebno je oprezno rukovati solju (izbjegavajući izravan kontakt s nepokrivenom kožom), prikladno je pakirati i premjestiti na odredište.

Kako biste izbjegli đavolju pozornost od svoje radosti, tradicija je lagano lupnuti triput o drvo, nakon čega slijedi triput pljuvanje preko lijevog ramena i dijeljenje užitka s onima oko vas. Ako neočekivana paraliza zahvati vašu desnu nogu, to služi kao upozorenje na neposrednu opasnost. Da biste to spriječili, triput lagano lupnite desnom nogom o tlo dok izgovarate zakletvu: “Pristupi smetnji i udalji se od moje prisutnosti.” S druge strane, posrtanje lijevom nogom ukazuje na sreću.

Kako bi se privukla sreća, istraživanje je pokazalo da strateški položaj mahovine ispod poda može povećati protok bogatstva. Važno je imati na umu da se s novcem rukuje i broji samo u jutarnjim satima; bavljenje ovim aktivnostima tijekom noći može dovesti do nedostatka financijskog prosperiteta. Kada razmišljate o praktičnom i dobro prihvaćenom daru, uključivanje novčanice ili kovanice u novčanik može biti promišljena gesta. Ne samo da to poboljšava funkcionalnost dara, već i povećava šanse da primatelj naleti na nešto više novca u svom novom novčaniku.

Ova obostrano korisna situacija sigurno će donijeti radost i pridonijeti njihovom financijskom blagostanju. Kako bi se izbjegao potencijalni pad dobrobiti, ne preporučuje se prijenos novca s jedne osobe na drugu nakon zalaska sunca. Učinkovitiji pristup bio bi staviti novac na ravnu površinu, poput stola, ili ga čak rasuti po tlu, dopuštajući primatelju da ga pokupi. Kako bi se izbjegla bilo kakva percepcija siromaštva, mudro je suzdržati se od stavljanja ključeva ili šešira na stol i nenamjernog sjedanja na njih. Razbije li se ogledalo u vašem stambenom prostoru, preporuča se pažljivo očistiti krhotine vodom i zakopati ih ispod površine zemlje kako biste spriječili eventualne nezgode.

Ako je netko iskusio dugotrajnu nelagodu u blizini zrcala ili ako je došlo do bilo kakvog poremećaja ili nesklada, postaje potrebno očistiti zrcalo svetom vodom. Kako bismo izbjegli bilo kakvu povezanost s teškoćama siromaštva, gladi i oskudice, preporučljivo je suzdržati se od probadanja kruha nožem. Savjetuje se izbjegavati nuđenje novčane naknade u zamjenu za sol ili kruh onima kojima je to potrebno, jer ovaj nehotični čin može dovesti do osobnog osiromašenja.

Osim toga, mudro je biti suzdržan i izbjegavati potpuno iscrpljivanje zadnjih preostalih novčića iz novčanika. Zadržite svoj dragocjeni zlatni nakit neko vrijeme nakon što nabavite novi novčanik. S vremenom će se materijalizirati blagostanje, što će dovesti do akumulacije znatnog bogatstva.