Život Saše Popovića u svakom je trenutku bio daleko od bajke. Saša Popović, istaknuta ličnost domaće glazbene industrije i nositelj “Grand” produkcije, stekao je ogromnu slavu u višestrukim aspektima svoje raznolike karijere koja traje do danas. Unatoč velikom bogatstvu, Popović ostaje primarno motiviran radom, au iskrenom i iskrenom trenutku zadubio se u svoje glazbeno podrijetlo u osobnom otkriću, govoreći o svom djetinjstvu i dinamici svojih roditeljskih odnosa.

  • Objasnio je da je njegov otac teško prihvatio njegov izbor da napusti Pravni i Ekonomski fakultet, odluku koju je donio isključivo kako bi ispunio očeva očekivanja. “Kad sam donio odluku da prestanem studirati, moja majka je odigrala značajnu ulogu u mojoj podršci. Moj otac je bio poznat po svojoj strogosti, ali moja majka, uvijek zaštitnički nastrojena, govorila je: ‘Nemoj se miješati u njega, molim te poštuj njegove želje , on ima strast za glazbom.’ Kad god čujem za ljude koji nemaju odnos sa svojim roditeljima, bilo da je riječ o ocu ili majci, ne mogu a da ne osjetim duboku čežnju, odrekao bih se svog bogatstva da imam samo jedan sat za razgovor mojim roditeljima, posebno ocu. To je moj iskreni osjećaj, koji je iznio Popović. Sa samo 17 godina već je imao vlastiti orkestar i nastupao na raznim svečanim događanjima.

Zahvaljujući potpori, emotivnoj i financijskoj, roditelja, osnovao je orkestar “Lira Show”. Međutim, početak njegovog glazbenog puta nije bio nimalo lak, kako je Popović priznao. “Zavezao bih tu harmoniku na leđa i krenuo od centra grada do svoje kuće, a suze bi mi tekle niz lice. A onda bi netko došao i rekao: ‘Što si tako tašt?’ Ali nije se radilo o taštini, samo sam se htio poboljšati, znate kako je to kada radite predstavu, ne možete se ne zapitati kako će to publika primiti, čemu će reći ti strahovi Pjevači, posebno, osjećaju taj osjećaj taštine.

  • Svaki pjevač gleda što su drugi snimili, kako se oblače, imaju li koncerte, i ponekad misle, ‘Ma ne, njihov koncert je bio neuspjeh.’ Njegovi nastupi obišli su cijelu Srbiju, a ključni trenutak dogodio se kada je Milovan Ilić Minimaks u opuštenoj maniri publici pustio snimku njihovog nastupa u emisiji Pretežno vedro. Nakon što je dobila nadimak “Lepa”, nastup Lepe Brene postao je poznat, a “Lira Show” je doživio i službenu transformaciju u “Slaki greh”. Trijumf koji danas uživaju nadaleko je priznat. Aleksandar Saša Popović, srpski glazbenik i harmonikaš, ističe se kao osnivač benda Slatki Greh i direktor producentske kuće “Grand”. Rođen je 24. travnja 1954. u Novom Sadu, a od 1996. živi i radi u Beogradu. S folk pjevačicom Suzanom Jovanović stupio je u brak 1997. godine, a zajedno su 1999. dočekali kćer Aleksandru.

Popović je zagrlio Suzanina sina, Danijela, iz prijašnjeg braka kao svog. Sa 10 godina počeo je svirati harmoniku, a sa 16 je sa svojim prijateljima osnovao svoj prvi orkestar. No, njegova profesionalna glazbena karijera započela je 1976. kada je osnovao grupu Lira Show. Njegovom orkestru 6. travnja 1980. godine pridružila se Fahreta Jahić, poznata kao Lepa Brena, čiji su autorski nastupi osvojili publiku, posebno objavom pjesme “Čačak, Čačak” 1981. godine.

  • Godine 1982. Lepa Brena i Slatki Greh objavili su debitantski album pod nazivom “Čačak, Čačak”, a nedugo potom i drugi album “Mile voli disko”, oba u izdanju PGP RTB-a. Ti su albumi sadržavali popularne pjesme poput “Dama iz Londona” i “Duge noge”. Jedna od njihovih pjesama, “Sitnije, Cile sitnije”, čak je ušla u izborni proces za Eurosong. Iako nije osigurao pobjedu, ipak je postao veliki hit. Tijekom desetljeća, Lepa Brena i Slatki Greh intenzivno su nastupali diljem bivše Jugoslavije, osvajajući publiku u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Sarajevu, Ljubljani i šire. Njihova popularnost proširila se ne samo na cijelu naciju, već je snažno odjeknula i među jugoslavenskom dijasporom diljem svijeta.