Uloga majke nije se manifestirala za kćer Svetlane Bojković. Svetlana Bojković, vrlo cijenjena ličnost srpskog glumišta, osvojila je publiku svojim izvanrednim talentom i impresivnom pojavom na filmu, kazalištu i televiziji. Tijekom svoje opsežne karijere koja traje više desetljeća, postigla je izvanredne prekretnice i ostavila trajan utjecaj na srpsku kulturu svojim umjetničkim doprinosom. Katarina Žutić, kći Svetlane Bojković, sama je istaknuta glumica i uvijek je imala nepokolebljivu podršku svoje majke.

  • Ceca, kako je od milja zovu, posebno se razveselila kada je primila nagradu koja joj je izmakla unatoč dugogodišnjem stažu u branši. Proslavljena glumica Ceca Bojković izrazila je veliku radost kada je njena ćerka Kaja dobila cenjenu Sterijinu nagradu, priznanje koje sama Ceca nikada nije dobila. Kao majci, ovaj je trenutak za nju imao golemu važnost. Osvrćući se na izazove glumačkog i roditeljskog života, Ceca je ispričala da ako Bog nekoga želi kazniti i izmoriti od glumačke profesije, neka odredi da i oni i njihovo dijete postanu glumci. Ceca je podnijela dvostruku dozu iskušenja i nedaća koje nosi odgoj djeteta u svijetu glume, ali je utjehu pronašla u činjenici da je Kaja imala nepokolebljivu podršku supruga, ali i Cecinu podršku. Prevladavanje ovih izazova Ceci je donijelo veliku sreću, pogotovo ako se uzme u obzir da mnogi nemaju priliku doživjeti radosti i ispunjenje roditeljstva.

Iako Ceca možda nema zadovoljstvo imati unuke koji će nastaviti obiteljsko nasljeđe, ona pronalazi ogromno zadovoljstvo u životnoj priči koju dijeli sa svojom kćeri Katarinom. Ceca smatra da se sve što je željela i postigla u životu lijepo odražava na njeno ovozemaljsko postojanje. Ona Kajino rođenje smatra dragocjenim darom od Boga, što je i prije dijelila. “Nailazila sam na poteškoće u prethodnim trudnoćama, zbog čega sam ovu trudnoću cijenila kao božanski blagoslov.

  • Donijela mi je neizmjernu radost, a tijekom cijelog putovanja um mi je bio ispunjen pozitivnošću. Trenutak porođaja bio je ništa drugo nego transcendentan iskustvo, jer ne postoji ništa na ovom svijetu što se može usporediti s silnim emocijama koje su me obuzele kad sam čula prvi plač moje drage Kaje”, prisjetila se poznata glumica. Njezina sjajna karijera započela je 1967. filmom “Jednog dana, moja Jamele”, a desetljeće kasnije ostvarila je neviđen uspjeh u društvenoj drami “Pas koji je volio vlakove” utjelovljujući lik Mike. Svetlana Ceca Bojković, renomirana srpska glumica, ostavila je traga u sferama filma, televizije i kazališta. Rođena u Zemunu 14. prosinca 1947. godine, svoj je obrazovni put započela u osnovnoj školi da bi na kraju završila Četrnaestu beogradsku gimnaziju.

Godine 1970. uspješno je završila studij na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Godine 1968. ušla je u brak s glumcem Milošem Žutićem, a zajedno su dobili kćer Katarinu Žutić, koja se također bavila glumom. Nakon trećeg braka s diplomatom Slavkom Kruljevićem, koji je obnašao dužnost veleposlanika Republike Srbije u Finskoj, Bojković se 2011. preselila u Helsinki.

  • Taj preseljenje rezultiralo je privremenom pauzom u njezinom profesionalnom radu. Bojkovićin glumački put započeo je 1967. filmom Jedan dan moj Jamele, a deset godina kasnije najveći trijumf na filmskom platnu doživjela je ulogom Mike u socijalno nabijenoj drami Pas koji je volio vlakove. Tijekom devedesetih Ceca je bez sumnje nosila titulu najistaknutije televizijske zvijezde u zemlji zahvaljujući svojim iznimnim nastupima u vrlo hvaljenoj TV seriji Siniše Pavića. Utjelovila je Emiliju Popadić u Boljem životu, zatim sestru Antoniju Miloradović u Srećnim ljudima, a zaključila je ulogom Valerije Gavrilović u Obiteljskom blagu.