Nekadašnji direktor muzičkog šou programa “Granda”, Saša Popović, i njegova supruga Suzana Jovanović neguju svoju ljubav već gotovo tri decenije. Njihov odnos, ispunjen poštovanjem i kompromisima, predstavlja primer mnogima. Svoj prvi susret su imali davne 1996. godine na svadbi Zlate Petrović i voditelja Zorana Pejića Peje. Tada je Suzana, pevajući, privukla pažnju tadašnjeg harmonikaša “Slatkog greha”, popularnog Saledžije, kako su ga zvali u tom periodu. Njegovim očima nije mogla odoljeti njenom šarmu.

Iz prijateljstva je iznikla snažna ljubavna veza, te je Suzana uspela da osvoji Saletovo srce i odvede ga do oltara, iako je Saša bio poznat po svom šarmu i privlačnosti prema ženskom polu. Iako se smatra jednim od najskladnijih brakova na estradnoj sceni, Suzana je progovorila o njihovoj borbi za potomstvo, koja je trajala godinama. Iz njenog prethodnog braka dolazi sin Danijel, a nakon venčanja sa Sašom, par je dugo pokušavao da dobije još jedno dete, ali bez uspeha.

  • “Nikada nismo očekivali, planirali smo, naravno, ali Bog se smeje. Jednog dana, dok smo bili na odmoru u Italiji, uzeli smo grožđe, koje ja inače obožavam. Počela sam ga jesti, ali odjednom mi je postalo mučno. Nisam shvatala zašto, budući da volim grožđe. Kada sam se vratila, otišla sam kod lekara da pregledam stomak. Doktorka je počela da se smeje, a meni nije bilo jasno šta se dešava. Onda mi je rekla da postoji mala tačkica koja će se pretvoriti u bebu. Nisam mogla da poverujem da sam trudna. Kada sam došla kući i rekla Saletu, bio je presrećan. Bio je to trenutak radosti i sreće”, priseća se Suzana.

“Čekali smo toliko dugo, da smo gotovo odustali, ali kada se konačno desilo, nismo znali kako da reagujemo od sreće”, dodaje. Suzana je takođe podelila svoje strahove u vezi sa tim kako će sin Danijel prihvatiti svoju m lađu sestru Aleksandru.“To je bila moja najveća briga. Danijel je imao trinaest godina kada se Aleksandra rodila, i svi smo se pitali kako će on reagovati na dolazak nove bebe. Međutim, budući da je ona devojčica, osvojila je sve. Svi smo se toplili pred njom, borili se ko će je prvi uzeti u naručje. To je bilo predivno”, objasnila je Suzana, supruga Saše Popovića.

BONUS TEKST

Soda bikarbona, poznata i kao natrijum-hidrogenkarbonat, je bijeli kristalni prah koji se koristi u različite svrhe širom sveta. Ovaj svestrani proizvod ima mnogo primjena u domaćinstvu, kozmetici, medicini i čak u kulinarstvu.

Evo nekoliko primjera kako se soda bikarbona može koristiti:

Čišćenje: Soda bikarbona je odličan prirodni abrazivni čistač. Može se koristiti za čišćenje sudova, površina u kuhinji, kade, sudopera, pa čak i za uklanjanje neugodnih mirisa iz frižidera ili tepiha.
Osvežavanje: Dodavanje sode bikarbone u kupku može pomoći u omekšavanju kože i osvježavanju tijela. Također se može koristiti kao sastojak u prirodnim dezodoransima radi neutralizacije mirisa znoja.
Medicinske svrhe: Soda bikarbona može imati blagotvoran učinak na probavni sistem. Konzumiranje otopine sode bikarbone može pomoći u ublažavanju žgaravice ili gorušice. Također se koristi u nekim slučajevima kao kućni lijek za ublažavanje svraba kože ili ublažavanje iritacije nakon uboda insekata.
Kulinarstvo: Soda bikarbona je važan sastojak u mnogim receptima za pečenje, posebno za kolače i peciva. Kada se kombinuje s kiselim sastojkom poput jogurta ili sirćeta, soda bikarbona reaguje i proizvodi mjehuriće ugljičnog dioksida koji pomažu u dizanju tijesta ili tijesta.
Higijena: Soda bikarbona se također može koristiti kao prirodni zubni puder za izbjeljivanje zuba ili kao sredstvo za ispiranje usta radi osvježavanja daha.
Ovo su samo neki od načina kako se soda bikarbona može koristiti u svakodnevnom životu. Njena široka primjena čini je nezamjenjivim sastojkom u mnogim domaćinstvima širom svijeta.