Pjevačica Sanja Vučić neustrašivo je pričala o svojim zdravstvenim problemima i hrabro podijelila put na koji je krenula kako bi otkrila uzrok svojih tegoba. Sanja je, prema njezinom kazivanju, dobila pogrešnu dijagnozu i prepisali su joj netočne lijekove. Sanja Vučić, bivša članica grupe “Uragan”, podijelila je svoje iskustvo traženja pomoći psihijatra. U početku je vjerovala da njezini simptomi ukazuju na depresiju, no dijagnoza liječnika pokazala je suprotno.

  • Propisano liječenje uključivalo je antidepresive, koje je odlučila ne uzimati. Sanja je, govoreći u ime “Une”, istaknula koliko je važno razgovarati o problemu štitnjače tijekom intervjua. Otkrila je da u to vrijeme nije bila svjesna svojih simptoma i nije znala za samo stanje. Sanja je snažno pozvala sve žene da daju prednost redovitim pregledima. Prema Vučićevim riječima, žene imaju mogućnost samodijagnosticiranja i poboljšanja općeg stanja jednostavnim testiranjem krvi na antitijela i vitamin D.

Sanja je jednom prilikom progovorila o svojim emocijama vezanim uz njezin neizlječivi sindrom Hashimoto. Izrazila je svoje razočaranje što se Hashimoto često prikazuje kao sablasna prisutnost, dok je u stvarnosti to stanje koje se može kontrolirati. Jedina neugodnost leži u činjenici da se mora podvrgavati terapiji cijeli život. No, ona to uspoređuje sa svakodnevnom rutinom ispijanja jutarnje kave – kao što drugi piju jutarnju kavu, ona jednostavno popije jednu tabletu prije doručka.

  • Pojednostavljeno rečeno, kada se pojavi stres ili dugotrajna nervoza, imunološki sustav može postati neuravnotežen, što rezultira stvaranjem antitijela koja pogrešno percipiraju štitnjaču kao neprijatelja. Ta antitijela pokušavaju uništiti štitnjaču, nesvjesna njene vitalne uloge u tijelu. Kada prijetnja postane značajna, štitnjača prestaje proizvoditi hormone, potičući hipofizu da upozori tijelo da nešto nije u redu. Iako se postojeća antitijela ne mogu eliminirati, njihova se razina može smanjiti uzimanjem hormona koje bi tipično proizvodila štitnjača kod zdrave osobe. Upravo se zbog toga Hashimoto smatra neizlječivim stanjem, objašnjava Sanja.

Rođena 8. kolovoza 1993. u Kruševcu, Sanja Vučić svestrana je srbijanska pjevačica poznata po svojoj stručnosti u različitim žanrovima poput jazza, reggaea, ska, duba, punk-rocka i popa. Trenutno je aktivna članica ženske grupe Harikejn (Uragan). Boraveći i vodeći svoje umjetničke napore u Beogradu, Vučić nastavlja osvajati publiku svojim talentom i strašću. Od ranog djetinjstva otkrila je svoju strast prema pjevanju i njome se marljivo bavila. Glazbeno obrazovanje stekla je u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u rodnom gradu, gdje je također aktivno sudjelovala u crkvenom zboru i lokalnoj etno skupini.

  • Tijekom srednjoškolskih godina osnivala je i vodila razne bendove, pokazujući svoj talent i ljubav prema glazbi. Kada se preselila u Beograd, postala je članica reggae-dub benda ZAA, a zajedno su objavili album “What About” 2014. Nevjerojatnim spletom događaja izabrana je da predstavlja Srbiju na dva Eurosonga godinama kasnije. Njezina očaravajuća pjesma “Goodbye” osigurala je 18. mjesto u ukupnom poretku, učvrstivši svoju prisutnost na međunarodnoj sceni.

Nakon ovog uspjeha, pridružila se isključivo ženskoj grupi Harikajn, dajući svoj izniman vokal njihovim singlovima na engleskom jeziku. Međutim, njihovo izdanje “Favorito” iz 2019. katapultiralo ih je do nezamislive slave. Gradeći na tom zamahu, nastavili su nizati hit za hitom, uključujući nadaleko hvaljene singlove “Avantura” i “Brzi prsti”. U ožujku 2020. pripala im je čast da predstavljaju Srbiju na Eurosongu s pjesmom “Hasta la vista”, ali je natjecanje nažalost odgođeno zbog globalne pandemije COVID-19.